Main » 2009 » April » 20 » Sam finansirao uređenje oko dva kilometra obale
20:55
Sam finansirao uređenje oko dva kilometra obale


Nakon što nije naišao na razumijevanje kod vlasti, Goraždanin Esad Papračanin Podrinjski koji je, kako kaže, srcem i dušom vezan za rijeku Drinu već oko 40 godina, vlastitim je sredstvima finansirao uređenje njenih obala. Nizvodno od Mosta žrtava genocida u Srebrenici obje obale dobile su mnogo ljepši izgled nakon što je uklonjeno smeće, trnje i korov.

- Deponije na obje obale Drine toliko bodu srce i dušu svakog čestitog građanina ovog društva. Ne mogu da shvatim da pojedine institucije i gospoda koja se nalazi na visokim pozicijama i za to prima plaću, sebi mogu oprostiti ovo što su dozvolili jednoj od najljepših rijeka na Balkanu.

Iz sopstvenih sredstava angažovao sam jednog, a poslije drugog radnika koji su uklonili smeće, trnje i korov. Ovih 1.800 metara njenih čistih obala poklanjam omladini ovog grada i svim čestitim građanima herojskog Goražda - kazao nam je Podrinjski, dodajući da je za ovaj posao, osim moralne, koju mu sugrađani upućuju svaki dan, konkretniju podršku dobio jedino od poduzetnika Fikreta Devlića.

Besplatan lijek

Esad Papračanin jedan je od heroja odbrane grada, penzioniran prije dvije godine u činu natporučnika. Autor je nekoliko zbirki poezije, a najljepše stihove je, kako kaže, napisao inspiriran ljepotom rijeke s kojom se druži svaki dan.

- Ova rijeka opija i liječi. Nema doktora koji može uraditi ono što može ona. Drina je besplatan lijek kakvog nema, kojeg trebamo mnogo više cijeniti - poručuje Podrinjski.


(Dnevni Avaz)Category: Goražde | Views: 495 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus