Main » 2009 » Maj » 5 » Nastavnik pretučen naočigled kolega i učenika
16:48
Nastavnik pretučen naočigled kolega i učenika


Bivši predsjednik Udruženja logoraša iz Goražda Mirza Devlić u četvrtak je fizički nasrnuo na aktuelnog predsjednika Salku Kudina, inače prosvjetnog radnika u osnovnoj školi "Husein ef. Đozo" u Goraždu.

Pozvala policiju

Sve se desilo na odmoru, u krugu škole, kada je Devlić ušao u dvorište i pred ulazom u fiskulturnu salu izudarao nastavnika naočigled njegovih kolega i djece koja su čekala na početak sljedećeg časa. Sa viješću o ovom incidentu obratio nam se jedan od roditelja čije je dijete doživjelo stres, jer je sve gledalo.

- Po obavještenju sam izašao na dvorište i na ulasku u fiskulturnu salu vidio sam Salku kako izlazi krvav, izudaran, iz kupatila, a ovaj mirno sjedi tu - kaže direktor škole Salim Detlić.

Jedna od nastavnica koja je trebala preuzeti učenike, nakon što je vidjela šta se dešava, pozvala je policiju.

- Ne znam je li to neki doping ili je bio pijan, ali pod nekim utjecajem je bio. Ušli smo u kancelariju, dolazi policija i on nije želio dati krv. Meni je jedini cilj bio da se sve smiri, da djeca ne gledaju, bilo ih je tu i to je ono što je meni najteže od svega - ističe Detlić.

Pokrenuta istraga

Ovaj događaj Kudin nije želio komentirati, dodajući kako je istraga u toku i da očekuje njene rezultate. Devlić kaže da je u školu došao kako bi predsjedniku Udruženja skrenuo pažnju na nepravilnosti u radu Udruženja logoraša, te da je to i ranije više puta činio.

- Godinu sam bio zarobljen i prošao svu četničku golgotu. Skretao sam pažnju predsjedniku da su iz projekata, a to su uglavnom sitni projekti, izostavljani pravi logoraši. Kad sam ponovo obavio razgovor s njim, on me je pljunuo - kaže Devlić.

U izjavi za naš list kantonalni tužitelj Lazar Draško kazao nam je da ovaj događaj izlazi iz okvira prekršaja, te da će protiv Devlića biti podnesena krivična prijava.

- Otvorena je istraga u kojoj će biti saslušani svi sudionici i svjedoci. Nakon istrage, odlučit ćemo koje je djelo u pitanju, nanošenje lakih tjelesnih povreda ili nasilničko ponašanje - kazao je Draško.


(Dnevni Avaz)

Category: Goražde | Views: 373 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus