Main » 2009 » Maj » 20 » Prijave protiv deset osoba zbog zloupotrebe službenog položaja
21:23
Prijave protiv deset osoba zbog zloupotrebe službenog položaja


U sklopu istrage o trošenju proračunskih sredstava Općine Goražde službenici Federalne uprave policije su, postupajući po nalogu tužiteljstva, Kantonalnom tužiteljstvu Goražde dostavili devet izvješća o počinjenom kaznenom djelu protiv više osoba.

Izvještaj je podnesen protiv M. K. (1951.) iz Goražda zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba službenog položaja ili ovlaštenja, dok su za isto kazneno djelo tužiteljstvu prijavljeni i A.R. (1977.), E.A. (1950.), N.B. (1962.), E.L. (1956.), Z.P. (1976.), S.S. (1941.) i E.H. (1963.), iz Goražda, te J.Ć. (1949.) i E.S. (1964.) iz Sarajeva.

Federalna uprava poslije (FUP) je saopćila da postoji osnov sumnje da su prijavljeni kao odgovorne ili ovlaštene osobe, počinili navedeno kazneno djelo na način da su bez ili suprotno zakonskim propisima, odnosno bez ili protivno odlukama Općinskog vijeća od 2004. do 2008. sklapanjem različitih ugovora, neplaniranim ili nenamjenskim trošenjem financijskih sredstava, nanijeli štetu proračunu Oćine Goražde u iznosu koji prelazi dva milijuna KM.

Prema dosad završenom dijelu istrage sumnja se da je šteta pričinjena prilikom izgradnje objekta u Orahovici, vodovoda, igrališta i mosta te prilikom opremanja vrtića i davanja u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu Općine, kao i u još nekim slučajevima kao što je trošenje sredstava iz prinudne naplate, a koja se nisu smjela trošiti do potpunog okončanja postupka.

Federalna uprava policije nastavlja istragu u ovom predmetu.

(Dnevni Avaz)
Category: Goražde | Views: 442 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus