Main » 2009 » Maj » 27 » Zaboravnom paru iz Srbije vratili torbu s novcem
12:53
Zaboravnom paru iz Srbije vratili torbu s novcem


Goraždani ljubomorno čuvaju titulu stanovnika jednog od najpoštenijih gradova u državi, koju im je prije nekoliko godina priskrbio sada već Sarajlija Redžo Hamzić, pošteni pronalazač više od 200.000 KM. Njegov rekord malo će ko oboriti, ali nakon niza sličnih događaja gosti grada na Drini mogu biti sasvim sigurni da im novčanici na izlazu neće nedostajati.

U posljednjem slučaju posjetitelji i osoblje Caffea "Alan" u Titovoj ulici zaboravnom bračnom paru iz Srbije vratili su torbu sa većom svotom novca.

- Sjedio sam u kafani i na stolici za susjednim stolom ugledao torbu. Konobar Ekrem Krašić kazao mi je da je tu do maloprije sjedio par iz Srbije - kaže općinski vijećnik Mustafa Geca. Nakon što dozivanje nije pomoglo, vlasnik Caffea Kenan Mlatišuma sjeo je u automobil i pojurio za "fijatom" beogradskih registarskih oznaka.

- Do Mravinjca ih nisam uspio stići, a onda sam se sjetio da zamolim patrolu policije da ih zaustavi u Ustikolini - kaže Kenan.

Po obavještenju ljubaznih policajaca par se vratio u Goražde, gdje se još više iznenadio upornim odbijanjem nagrade i pored pokazivanja kako je ženska torba u sebi krila pozamašan svežanj novčanica. Piće se, ipak, nije moglo odbiti, a nakon odlaska zbunjenih Beograđana društvo se vratilo zbijanju šala na vlastiti račun.


(Dnevni Avaz)


Category: Goražde | Views: 458 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus