Main » 2009 » August » 21 » Sindikati budžetskih korisnika ne prihvataju smanjenje plaća
20:17
Sindikati budžetskih korisnika ne prihvataju smanjenje plaća


Koordinacija sindikata budžetskih korisnika Bosanskopodrinjskog kantona ne prihvata najavljeno smanjenje osnovice za obračun plaće za 10 posto i drugih zakonom predviđenih naknada, rečeno je danas na pres-konferenciji te koordinacije.

Sindikati od Vlade Kantona očekuju da iskoristi sve druge mehanizme za uštede ili da, kako je rečeno, premijer i ministri BPK podnesu ostavku.

Iz sindikata su poručili i da je neprihvatljivo najavljeno smanjenje osnovice sa 360 na 324 KM, što je jedinstven stav kantonalnih odbora granskih sindikata iz kojih podsjećaju da do današnjeg dana nije izvršena isplata plaće za juli, a ni ostalih naknada predviđenih zakonom.

“Stav sindikata je jasan, za ovakvo stanje u potpunosti je odgovorna nesposobnost aktuelne vlade, koja svoje propuste pokušava pokriti preko leđa radnika. Mi želimo vladu koja će raditi u interesu radnika i na poboljšanju standarda ovdašnjih stanovnika, a ne samo održavati se na poziciji gurajući nas godinama unazad nesposobnu da pozicionira status BPK u okviru Federacije”, rečeno je.

(Moj Portal)
Category: Goražde | Views: 323 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus