Main » 2012 » Juli » 5 » 50.000 KM za utopljavanje STŠ “Hasib Hadžović”
13:12
50.000 KM za utopljavanje STŠ “Hasib Hadžović”


Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  jedno je od šest korisnika programa i  kriterija raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja "Tekući transferi drugim nivoima vlasti – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije”.

Za utopljavanje školske zgrade J.U.  Srednja tehnička škola  "Hasib Hadžović” ovo Ministarstvo dobilo je 50.000 KM. Ugovor o dodjeli ovih sredstava sa ovlaštenim predstavnicima Federalnog ministarstva prostornog uređenja, krajem prošle sedmice, u Sarajevu, potpisala je ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Alma Delizaimović.

Prema riječima ministrice Delizaimović, dodijeljena sredstva značajna su za realizaciju projekta utopljavanja STŠ "Hasib Hadžović”, za što je potrebno izdvojiti oko 70.000 KM, a ostatak sredstava obezbijediće kantonalno ministarstvo.

Treba napomenuti da je za Projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije  Federalno ministarstvo prostornog uređenja u 2012.godini izdvojilo 300.000 KM, te da se među korisnicima ovog programa, pored kantonalnog Ministarstva obrazovanja, nalazi i općina Foča-Ustikolina koja je za toplinsku izolaciju  Osnovne škole  "Ustikolina” dobila, takođe, 50.000 KM.


(bpkg.gov.ba)Category: Obrazovanje | Views: 712 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus