Main » 2016 » April » 17 » Atletičar Almir Adilović uspiješno istrčao Beogradski maraton
16:02
Atletičar Almir Adilović uspiješno istrčao Beogradski maraton

29. Beogradski maraton održan je jučer, a među 5.830 takmičara iz 60 Zemalja Svijeta koji su trčali dvije dionice, maraton u dužini od 42 kilometra, i polumaraton od 21 kilometar bio je i mladi goraždanski atletičar i maratonac Almir Adilović koji iza sebe već ima nekoliko istrčanih maratona na dionici od 42 kilometra. 

Almir je jučer po izuzetno vrelom vremenu u Beogradu uspiješno cijelu dužinu od 42 kilometra. Organizatori Beogradskog maratona kažu da ne pamte kad je bio ovako vreo dan kao jučer, a temperatura u hladu iznosila je 27 stepeni. 

Tokom trke učesnici su imali osvježenje te prskanje iz cisterni. Almir je zadovoljan svojim rezultatom te istiće da je popravio vrijeme u odnosu na Podgorički maraton. 

Zadovoljan sam rezultatom koji sam postigao na Beogradskom maratonu, trud se isplati, a pored mene su trčali profesionalci, popravio sam svoje vrijeme u odnosu na Podgorički maraton. Zahvalan sam dosta ljudima koji mi svakodnevno daju podršku, sugrađanima na čelu sa načelnikom Muhamedom Ramovićem, to mi daje snagu da nastavim dalje i postižem još bolje rezultate, ponosan sam što predstavljam Bosnu i Hercegovinu i naše Goražde tokom takmičenja - kazao je Almir za naš portal nakon uspiješno istrčanog maratona u Beogradu

Na Beogradskom maratonu Almir je zauzeo 86 mjesto s vremenom, 03:43:49 u konkurenciji od 664 trkača, a mnogi od njih su zbog vremena i odustali tokom trke.

Također Almir je istakao da mu je podrška sugrađana mnogo veća nagrada nego medalja i diploma koju je nakon uspiješno istrčane dionice dobio u Beogradu.

 

Goražde PRESS

 

 

Category: Sport | Views: 116 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus