Main » 2013 » Oktober » 29 » Četvrta po redu promjena sastava Vlade BPK-Goražde
14:35
Četvrta po redu promjena sastava Vlade BPK-Goražde

Četvrta po redu promjena sastava Vlade Bosansko-podrinjskog kantona - Goražde, koju je inicirao vladajući SDP, uz podršku jednog poslanika iz Narodne stranke radom za boljitak, današnje zasjedanje Skupštine pretvorila je u međusobne optužbe pozicije i opozicije, koje su na momente prelazile u otvoreno vrijeđanje. Da stvar bude zanimljivija, sve se to dešavalo pred učenicima Srednje upravne škole, koji su prisustvovali sjednici u okviru nastavnog plana i programa izučavanja demokratije. Bili su na pravom mjestu.

Na zasjedanju Skupštine BPK-Goražde dužnosti je razriješena dosadašnja ministrica prostornog uređenja Nela Čarapić, a na njeno mjesto imenovana Biljana Simić, kandidatkinja jednog od dva zastupnika NSRzB.

Na prijedlog o personalnoj promjeni u Ministarstvu prostornog uređenja, neovisna zastupnica Daliborka Milović posegnula je za vitalnim nacionalnim interesom srpskog naroda. Njen nekadašnji stranački kolega Rasim Mujagić, koji je predložio promjenu, ovako je branio svoj prijedlog: "Ona je iz laboratorije donijela uzorke krvi, donijela je premijeru od popa krštenicu i prema našim saznanjima na popisu se izjasnila kao Srpkinja."

Ma kako žalosno zvučalo, i ovo su reference za imenovanje na visoke pozicije. SDA promjenu nije podržala uz obrazloženje kako stalne promjene ministara mnogo koštaju. Premijer Emir Frašto podsjetio je zastupnike iz SDA kako i bivši ministri iz ove stranke uživaju benefite kratkotrajnog boravka u Vladi.

No, u sukobima za govornicom prednjačili su zastupnici Daliborka Milović i Rasim Mujagić, koji su jedno drugom spočitavali lične interese.

Na kraju je ipak imenovana nova ministrica, koja je nakon čitanja zakletve pozdravljena aplauzom. Isti takav aplauz dobila je ne tako davno i njena predhodnica, kao i neki sada već bivši ministri.

(federalna.ba)
Category: Goražde | Views: 325 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus