Main » 2012 » April » 8 » Coloseum King of the ring
20:22
Coloseum King of the ring


Spektakl pod nazivom „Coloseum King of the ring" u subotu uveče u dvorani Mirsad Hurić u Goraždu Goraždu okupio je preko 2500 ljubitelja borilačkih vještina.Prvu borbu u karijeri imao je mladi Tarik Bahto koji je uspio svladati uspio savladati Iliju Margeića što je izazvalo erupciju oduševljenja.

- Presretan sam jer sam večeras imao svoju prvu borbu i to upravo pred svojom goraždanskom publikom. Hvala Bogu sve je dobro prošlo i na kraju.

U teškoj kategoriji nastupio je Dženan Muminović koji se nakon duge pauze ponovo vratio u ring. Već u prvoj rundi Dženan je uspio nokautirati Tihamera Brunera iza Mađarske iza kojeg je 110 borbi i rijetki porazi no prvi put je nokautiran.

- Nemam riječi da se zahvalim ovoj divnoj publici večeras. Tihamer Bruner je zaista kvalitetan borac i razmišljao sam kako će sve proteći jer me u ringu nije bilo dvije godine. Međutim kad sam izašao na ring ova publika dala mi je nevjerovatnu energiju tako da je i jači protivnik bio došao bih do pobjede, siguran sam. Ja nisam rođen u Goraždu ali moja porodica je odavde i ponosan sam na to, rekao je Dženan Muminović.

Borbu večeri imao je Haris Ćutuk dvostruki evropski prvak u WKA asocijaciji. Njegov protivnik bio je Boško Mišić iz Hrvatske. Na početku borbe Boško je bio u blagoj prednosti, zadao je nekoliko udaraca Harisu, no nakon toga potpuni preokret i već pred kraj prve runde Boško je nokautiran što je goraždanska publika podržala ovacijama.

- Moram priznati da sam imao povredu lijeve ruke no to nisam otkrivao prije borbe. To je razlog zašto nisam od početka smio krenuti snažno pa je moj protivnik imao dominaciju u početku. Ipak na kraju sam upravo lijevom rukom uspio zadati udarac protivniku nakon kojeg je on pao. Hvala ovoj divnoj publici jer bez njih ništa ovo ne bi bilo ovako.

- Produkcija je zaista bila na visokom nivou i mislim da je goraždanska publika večeras zadovoljna otišla svojim kućama. Vidjeli ste da su tu bili večeras posebni audio-vizuelni efekti. Pred samu borbu Harisa Ćutuka na velikom LED displeju prikazan je promotivni spot o njemu. Ovo su zaista sjajni momci a goraždanska publika je najbolja u Bosni i Hercegovini. Na ovom spektaklu nećemo stati. Vrlo brzo u Goraždu organizujemo i druge manifestacije, rekao je Emir Cocalić jedan od organizatora manifestacije Coloseum King of the Ring.

(višegrad24)

Category: Sport | Views: 442 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus