Main » 2014 » April » 22 » Dan planete obilježen i u Goraždu
17:53
Dan planete obilježen i u Goraždu

Uz pjesmu i igru mališana iz vrtića „Sunce“ i dječaka i djevojčica koji su stalni posjetioci dječijeg parka „Plavi cvijet“, Dan planete Zemlje obilježen je i u Goraždu. 

Istovremeno je označen i završetak projekta „Ekologija“, koji je realiziran od strane Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje „Sunce“. Prigodnom programu prisustvovao je i veliki broj roditelja djece, a mališanima se i ovaj put pridružio načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović sa saradnicima. 

– Danas smo mi odrasli od vas naučili kako trebamo da čuvamo našu planetu, planetu Zemlju, kako čuvati parkove, naš prelijepi grad i njegovu čistoću – kazao je Ramović. 

Povodom Dana planete udruženje „Seka“ i ekološka sekcija Osnovne škole „Husein ef. Đozo“ organizirali su akciju „Recikliraj – Profitiraj“. 
Prodajom ekoloških cekera njihovi članovi odlučili su podržati rad Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije, a na posebnim štandovima građani su dobili informacije o razvrstavanju otpada, primjerima njegovog iskorištavanja, te saznati zastrašujuće činjenice kako ljudski nemar utiče na prirodu. Nastavljena je i akcija prikupljanja plastične ambalaže u Oš „Husein ef. Đozo", a prihod od njene prodaje namijenjen je plaćanju užine ili ekskurzije učenicima u stanju socijalne potrebe.

(Avaz)

Category: Razno | Views: 214 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus