Main » 2016 » Februar » 23 » Dodijeljena priznanja "Sportski rezultat" i "Sportska ličnost" u 2015. godini (FOTO)
16:42
Dodijeljena priznanja "Sportski rezultat" i "Sportska ličnost" u 2015. godini (FOTO)

 

Redakcija novina „Glas Goražda“ organizirala je u Centru za kulturu  svečanu dodjelu priznanja  „Sportska ličnost godine“ i „Sportski rezultat“ koji se odnose na ostvarene rezultate u prošloj godini. Titule najboljih po izboru redakcije pripalesu predsjedniku KK „Holiday“, Memsuru Ćuroviću – Roki koji je proglašen za sportsku ličnost dok je Adiju Alikadiću, članu  kadetske košarkaške reprezentacije BiH, dodjeljeno priznanje „Sportski rezultat“.

Memsur Ćurović Roka, aktuelni predsjednik i osnivač zlatnog karate kluba „Holidey“  je 1976 postao član prve selekcije KK Radnički a sve što je uslijedilo poslije je historija koju krase brojne medalje. Osvojio ih je lično ili sa svojim klubom koji vodi godinama. Godinama neprestano radi na promociji i razvoju karatea i sporta uopšte. U biografiju ovog vrhunskog sportiste smješten je angažmana od 40 godina u sportu,  brojne medalje ostvarene na takmičenjima u nekadašnjoj Jugoslaviji i  kao takmičara u nekoliko klubova, u karate klubu „ Holiday“, u reprezentacijama BiH, i u Javnoj ustanovi Sportsko-privredni – kulturni centar. Ćurović je izuzetan sportski radnik pod čijim su vodstvom članice i članovi KK ''Holiday'' u 2015. godini ostvarili vrhunske rezultate i osvojili medalja na svjetskim, evropskim, regionalnim i takmičenjima u Bosni i Hercegovini.
Mladi košarkaš Adi Alikadić sa svojom košarkaškom ekipom „pokorio“ je Evropu  prošle godine a goraždanski doček mladom reprezentativcu ostaće dugo upamćen na ovim prostorima. Adi je  rođen  je u gradu na Drini, dugogodišnji je član KK Goražde iz Goražda, a od aprila 2014 član KK Radnički 2010 . Uz košarkašku loptu je od šeste godine. Prošao je sve selekcije i mnoge košarkaške kampove kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Srbiji (Kragujevac) i Hrvatskoj (Poreč i Dubrovnik). U Dubrovniku (košarkaški Kamp Libertas) u saradnji sa KK KOŠ iz Sarajeva je je učestovao tri zadnje godine i ostvario je dobre rezultate (MVP turnira, all star, naj asistent, naj trica itd). U Zenici 2015. godine na Kengur kupu je osvojio prvo mjesto i titulu MVP turnira. 

Adi je kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine. U Gruziji na EYOF-u sa reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju, a još bolji rezultat dolazi iz Litvanije, gdje je sa svojom ekipom osvojio vrh evrope i zlatnu medalju. Alikadić je trenutno  je na posudbi u HOKK  ''Vitez'',  gdje boravi i igra za juniore iste ekipe, a ujedno i na usavršavanju košarke pod kontrolom selektora Josipa Pandže.

Redakcija novine''Glas Goražda'' tokom godine prati rezultate i angažman sportista, sportskih klubova i sportskih radnika i nominira kandidate za nagrade. Konačnu odluku o nagradama donosi poseban žiri koji su i ove godine  činili predstavnici redakcije i sportski radnici.

Priznanja su dobitnicima uručili načelnik općine Goražde Muhamed Ramović i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga koji su tom prilikom uz čestitke dobitnicima priznanja naglasili da će Općina Goražde i Vlada BPK-a i u narednom periodu podržavati sportiste i sportske kolektive sa područja BPK-a.

 

 

gorazde.ba/Goražde PRESS

 

Category: Sport | Views: 158 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus