Main » 2012 » Juli » 31 » Dok traje potraga za dječakom Alenom Bukvom: Majka prijavljena da je lijekovima otrovala djecu
12:51
Dok traje potraga za dječakom Alenom Bukvom: Majka prijavljena da je lijekovima otrovala djecu


Emina Bukva, majka nestalog dječaka Alena, smještena je u nedjelju sa sinovima, dvogodišnjim Dinom i trogodišnjim Eldinom, na Odjel pedijatrije bolnice u Goraždu, nakon prijave da ih je otrovala lijekovima.

Djeca zapuštena

Emina trenutno s nevjenčanim suprugom Elzinom Đedovićem živi u selu Mirvići kod Goražda, a događaj su policiji prijavili članovi njegove porodice. Nepoznate tablete, kako su ustvrdili, Emina je dala sinovima nakon prepirke sa suprugom, poslije čega joj ih je oduzeo.

Medicinska ekipa Urgentnog centra iz kuće Đedovića izuzela je kutijice lijekova "gluformina" i antibiotika "cefalexina", ali ljekari sumnjaju u mogućnost da je Emina bila u stanju da uradi tako nešto.

Kažu kako nije u stanju nanijeti zlo, ali da, bez obzira što ih voli, zbog svog zdravstvenog stanja nije u stanju brinuti se o djeci.

Prema riječima doktorice Ganimete Bakalović, djeca su u bolnicu dovezena dobrog općeg stanja i urednih vitalnih parametara.

 - Ono što je evidentno jeste da su djeca bila gladna i zapuštena. Zamolila sam našu sestru da ih okupamo, donijela sam od kuće nešto garderobe, naručili smo ručak iz kuhinje te im donijeli i čokoladu - kazala je Bakalović.

S mališanima na Pedijatriji smještena je i njihova majka koja nam je kazala da je u bolnicu došla zbog toga što djeca nemaju šta da jedu.

Nasilje u porodici

Samir Durović, komandir Policijske stanice Goražde, tvrdi da je policija tokom vikenda intervenirala tri puta odgovarajući na prijave iz Mirvića, gdje Elzin, osim sa suprugom, živi s majkom, braćom i snahama.

Prijave su se odnosile i na nasilje u porodici, ali ona za navodno trovanje je odbačena jer se pokazala kao netačna. Ipak, zapisnici s terena proslijeđeni su Centru za socijalni rad BPK Goražde.

- S obzirom na to da je Emina Bukva prijavljena na adresi u Međeđi, ovaj centar nije mjesno nadležan. Stoga ćemo kompletan spis, s preporukom ljekara da porodica bude smještena u odgovarajuću ustanovu, proslijediti kolegama iz Centra za socijalni rad u Višegradu - kazala nam je socijalna radnica Selma Kudin.

(Dnevni Avaz)

Category: Razno | Views: 721 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus