Main » 2013 » Maj » 20 » Donirana oprema za FK Goražde
20:21
Donirana oprema za FK Goražde


Nakon potpisivanja Sporazuma o sufinasiranja izgradnje teniskih terena na lokaciji iznad Gradsko stadiona u iznosu od 17 000,00 KM, te stipendiranja učenika sa područja općine Goražde dr. Ulrich Hogenschurza danas je na terenu Gradskog stadiona uručio donaciju, komplet sportske opreme (dres, šroc i štucne) i tri fudbalske lopte, Fudbalskom klubu Goražde.

Današnjem uručenju pomenute opreme pored gosp. Ulrich Hogenschurza prisustvova je načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović i predsjednica Udruženja ''Mettmann-Goražde'', Edina Ušanović.

''Kao što sam već rekao sport je vrlo bitan i moje je mišljenje da se treba baviti sportom, pogotovo omladina i to vrhunskim sportom. Ovo je lično od mene poklon za FK Goražde zato što sam ja sam 20 godina igrao fudbal i zato što sam dugo godina prijatelj Goražda i imao sam priliku da igram sa goraždanima fudbal kada smo izgubili 5:1 i taj jedin pogodak za moju ekipu postigao sam ja.'' – kazao je dr. Ulrich Hogenschurza.

''Evo mi smo dobili jedan komplet opreme i tri fudbalske lopte od našeg prijatelja iz Mettmanna. Puno više od same donacije znači nam da tamo imamo prijatelje spremne da nam pomognu, sigurno da ćemo ovim upotpuniti našu opremu koja nije baš bogata tako da nam svaka donacija u ovakvom pogledu znači puno.'' istako je trener FK Goražde, Emir Sarajlić.

Načelnik mr. Muhamed Ramović je iskoristio priliku da se još jedanom zahvali iskrenom prijatelju Goražda, dr. Ulrich Hogenschurza za sve što čini za naš grad a u znak zahvalnosti u ime predsjednika FK Goražde Senada Islama, trene Emir Sarajlić uručio zahvalnicu gosp. Ulrich.

(gorazde.ba)

Category: Sport | Views: 373 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus