Main » 2015 » Februar » 28 » Drugi dan svečanosti povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH (FOTO)
22:17
Drugi dan svečanosti povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH (FOTO)

Drugi dan obilježavanja 1. marta  – Dana nezavisnosti BiH na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde protekao je u realizaciji različitih sportskih, kulturnih i vjerskih sadržaja.

Nakon polaganja cvijeća na Spomen obilježju braniteljima Goražda u ranim jutarnjim satima, planinari Bošnjačkog planinarskog društva „Goražde-Maglić“ organizovali su pohod  „Grebak – put života“ u kojem je učestvovalo oko 210 planinara.

U Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ održan je cjelodnevni rukometni turnir za dječake. Učesnike turnira pozdravio je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga.

Na turniru je učestvovalo osam ekipa iz Goražda, kao i pioniri rukometnog kluba „Rudar“ iz Pljevalja koji već tradicionalno, na poziv prijatelja iz Goražda, učesvuju u ovom turniru. Nakon završteka takmičarskog dijela,  sa pljevaljskim Rudarom odigrana je prijateljska utakmica.

U džamiji „Šehidija“ u Vitkovićima proučena je hatma dova za sve šehide u BiH.

U Maloj sali Centra za kulturu u večernjim satima upriličena je promocija knjige „sportskivremeplov.ba“ autora Muhameda Bikića, a promotori su bili rukometni stručnjak Kasim Kamenica, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga i novinarka Elma Kazagić.

 

 

bpkg.gov.ba

 

Category: Goražde | Views: 176 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus