Main » 2013 » April » 26 » „Emka“ će u Goraždu zapošljavati oko 500 radnika
21:32
„Emka“ će u Goraždu zapošljavati oko 500 radnika

U povodu 25. godišnjice postojanja udruženja „Mettmann – Goražde", a na poziv gradonačelnika ovog njemačkog grada, programu obilježavanja jubileja prisustvuju načelnici Općina Goražde i Foča – Ustikolina Muhamed Ramović i Zijad Kunovac.
 
Tokom boravka u Metmannu organizirana je i posjeta pogonima kompanije „EMKA", gdje su se Ramović i Kunovac susreli sa direktorom „Emke" Joakimom Volfom (Joachim Wolff) i zastupnikom firme „Emka Bosnia" Omerom Kalkanom.
 
Ova njemačka kompanija, zajedno sa „Bekto Precisom", „Preventom", „Ginexom" i drugima predstavlja okosnicu privrednog razvoja BPK Goražde i u Goraždu već zapošljava oko 200 radnika. Tokom susreta u Njemačkoj bilo je riječi i o izgradnji novih pogona u Industrijskoj zoni Vitkovići te povećanju broja zaposlenih na oko 500.
 
- Fasciniran sam onim što sam vidio i jako sretan što imamo ovu firmu u Goraždu. Firmu koja zapošljava 200 ljudi, a uskoro će obezbijediti i nova radna mjesta u pogonima koji se grade u industrijskoj zoni Vitkovići. Ova uspješna kompanija ima više od 1300 uposlenika u pogonima u Njemačkoj i Općina Goražde će, ovom i drugim investitorima, i dalje biti na raspolaganju – kazao je Ramović.

(Dnevni Avaz)
Category: Privreda | Views: 380 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus