Main » 2011 » April » 9 » Fikret Devlić nagradu od Indesita podijelio s komšijama
11:39
Fikret Devlić nagradu od Indesita podijelio s komšijama

Od novca i imovine vrijednije je u srcu imati mjesta za čovjeka u nevolji

Poduzetnik iz Goražda Fikret Devlić odrekao se godišnje novčane nagrade koju mu je za uspjeh u poslovanju dodijelila kompanija "Indesit". Pogođen nevoljama u kojima su se našli njegovi sugrađani nakon decembarskih poplava, odlučio je nagradu podijeliti sa drugima.

- Riječ je o simboličnoj nagradi. Predložio sam da ta sredstva malo uvećaju i oni su to prihvatili. Na taj način poklanjamo nekoliko uređaja našim kupcima. Čovjek bez tuđe sreće ne može osjetiti ni svoju - kaže Devlić. 

Električni šporet, frižider, veš mašina i drugi uređaji iz "Indesitovog" programa darovani su Samiru Građanu, Mehi Baljiću i Almiru Kelmeniju iz Goražda te Miodragu Mališu iz Novog Goražda. Almir Kelmeni ostao je bez imovine u prizemlju, a Samir Građan Burda,  Goraždanin koji je svoj grad branio sa puškom, ali i gitarom u ruci, izgubio je i kuću. 

- Sad je puno bolje, kuća je izgrađena, samo je još ostalo da priključim struju i vodu. Pomogla mi je dobra raja, ministar Dževad Adžem, načelnik Muhamed Ramović, Haris Rahman iz Preventa, Redžo Bekto - kaže Građan. 

Katastrofe poput decembarske poplave opominju da ono što se stvara decenijama može nestati u trenu, a ljudi poput Fikreta Devlića potvrđuju da nema malih i velikih donatora i da je od novca i imovine vrijednije i trajnije u srcu imati mjesta za komšiju u nevolji.


(Dnevni Avaz)

Category: Razno | Views: 363 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus