Main » 2012 » April » 16 » Firma "Hella Bekto Industries" bilježi uspješne poslovne rezultate
16:42
Firma "Hella Bekto Industries" bilježi uspješne poslovne rezultate


Goraždanska firma "Hella Bekto Industries" za nepunu godinu dana od osnivanja, bilježi značajne poslovne rezultate.

Radi se o privrednom subjektu koji je nastao zahvaljujući saradnji goraždanske kompanije "Bekto Precisa" i njemačke "Helle".

Kako je Feni kazao direktor ove firme Nurija Vesnić, "Hella Bekto Industries" koja se bavi proizvodnjom led rasvjete, napravila je značajne iskorake u proširenju proizvodnog asortimana i mreže poslovnih partnera, a uskoro započinje realizaciju projekta proizvodnje dvije nove svjetiljke na bazi led tehnologije koje osim na domaće izlaze i na evropsko i svjetsko tržište.

Prema Vesnićevim riječima, firma "Hella Bekto Industries" za kratko vrijeme stekla je povjerenje poslovnih partnera širom BiH i u svim republikama bivše Jugoslavije, a uz nove proizvode broj klijenata biće proširen.

"Cilj je ostvariti što bolje rezultate i poslovnu saradnju a to će značiti i nova zapošljavanja", istakao je direktor "Hella Bekto Industries".

Nove svjetiljke ova firma predstaviće od 16. do 21. aprila na Sajmu svjetlosti u Frankfurtu, a njihova serijska proizvodnja kreće početkom juna u Goraždu.

(ekapija)

Category: Privreda | Views: 478 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus