Main » 2012 » Juli » 14 » Foto/ Četvrti dan festivala u znaku pop-rock muzike
12:18
Foto/ Četvrti dan festivala u znaku pop-rock muzike


FOTO: gorazde.ucoz.org

I četvrti festivalski dan donio je dosta zanimljivih sadržaja. Naime, jučer je sa radom je počela Internacionalna likovna kolonija Boje prijateljstva koja je i ove godine okupila veliki broj umjetnika iz BiH, ali i regiona. U sklopu Sedmice iranskog filma prikazan je film Treći dan. Svi ljubitelji knjige mogli su prisustvovati promociji knjige Klesala, tesala, pojila. Radi se o zbirki poezije Munevera Perle iz Goražda. Promotori su bili Mustafa Smajlović i Ibrahim Šehović.

Četvrtog festivalskog dana otvoren je i Sajam starih zanata. Organizator ovog sajma je Udruženje starih zanata iz Goražda,a sajam je okupio veliki broj izlagača iz regije. Sajam je zvanično otvorio načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović. Ljubitelji pozorišta bili su u prilici pogledati još jednu zanimljivu predstavu Jedan čovjek i jedna žena autora Nenada Pervana, u režiji Damira Kusture i saradnika Dalal Talakić i Emir Fezić. U predstavi su igrali glumci Centra za mlade iz Zenice.

U večernjim satima na platou Centra za kulturu Goražde ljubitelji folka su mogli uzivati u bogatom programu na kojem su nastupili KUD Azot iz Vitkovića, te naši lokalni interpretatori Rijad Karić, Bećir Obarčanin, Ajla Vesnić, te Mujo Sokolović uz pratnju Narodnog orkestra Elvira Mudželeta. U prostoru ljetnog kina održana je heawi metal night gdje su nastupili bendovi Orisons in vain iz Sarajeva te bendovi Infest i bend the Stone iz Srbije.


Velika bina bila je namjenjena za pop-rock sadržaje. Publiku su najprije zabavljali bendovi Bosnishe post, Rigorozni (BiH) te bendovi Red house bend i Rock Revival iz Gere (Njemačka). Oni su bili odlična uvertira pred nastup grupe Emir and frozen camels koji su posjetioce festivala počastili sjajnim nastupom.

(gorazde.ba)
Category: Festival prijateljstva | Views: 509 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus