Main » 2013 » Mart » 23 » Foto/ Osmi tradicionalni susret Goražde i prijatelji - Melburn 2013
02:02
Foto/ Osmi tradicionalni susret Goražde i prijatelji - Melburn 2013

Osmi tradicionalni susret Gorazdana, pod nazivom "Gorazde i Prijatelji grada Melbourna 2013" odrzan je u Subotu 16 Marta 2013 godine u sali Bosansko Hercegovackog Centra, u Springvalu (Victoria).

Za pripreme i prigodan susret, da isti protekne uz muzicko zabavni i kulturni program, pobrinuli su se iz Organizacionog Odbora: Elvedin-Dino Ramiz, Esref-Esko Kuljuh, Suad Camo i Riyad Hodo.

Prije odrzavanja susreta kao i ranijih godina upucena je pismeno informativna poruka Ambasadi Bosne i Hercegovine za Australiju i New Zealand i poziv 
(email-om) Ambasadoru Bosne i Hercegovine u Canberri ACT, njegovoj exelenciji Dr Gospodinu Damiru Arnautu, pismeno Nacelniku Opcine Gorazde gospodinu Mr Muhamedu Ramovicu.

'Susret Prijateljstva' uvecao je svojim prisustvom poznati alpinista ne samo u Bosni i Hercegovini, vec i u Svijetu, pisac, publicista, autor knjiga: "Sarajevski Rulet, Odiseja 7000, Zrelo Doba i Monografija Specijalne Jedinice Bosne i Hercegovine (na Bosanskom i Engleskom jeziku) Sarajlija, gospodin Muhamed Gafic Gafa.

Ispred Organizacionog Odbora, upucena je dobrodoslica svim prisutnim, s napomenom da ovaj Tradicionalni Susret, nije susret samo Gorazdana, vec susret i prigodna zabava svih Bosanaca i Hercegovaca i Sandzaklija, i svih gradjana koji su za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu.

Voditelj programa je naglasio da posebna zahvalnost pripada: Magazinu "Bosna", Urednicima i Voditeljima Radio Programa emitovanja na Bosanskom Jeziku, gospodinu Amiru Bukicu (SBS), gospodin Ramizu Muminovic (3ZZZ), Esadu Zorlak (Radio Geelong), BH Centru Springvale koji su ponudili Bosanske specijalitete, bezalkoholna i alkoholna pica.

Za dusu svih prisutnih, muzicko-zabavni program, pripremio je poznati muzicar iz Melbourna Gospodin Admir Tokic.

Inicijativno-Organizacioni Odbor pored tradicionalnih susreta i druzenja, Gorazdani su pripremali i humanitarne zabave u suradnji sa BH Institucijama i Zajednicima i pojedincima i prethodnih godina: za pomoc "Udruzenju oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja "Biser" Gorazde";"Humanitarnoj Akciji za pomoc nastradalima od poplava na podrucju Opstine Gorazde 2010 godine", kao i drugim humanitarnim donacijama.

Voditelj programa upoznao je prisutne da VIII Tradicionalnom Susretu prisustvuje kao Gost veceri, poznati alpinista ne samo u Bosni i Hercegovini vec sirom Svijeta, pisac, publicista, autor knjiga, Sarajlija, Gorazdanski zet, penzionisani pripadnik Specijalne jedinice Ministarstva unutrasnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine, gospodin Muhamed Gafic-Gafa.

Voditelj programa pozvao je gospodina Gafica a topal pozdrav i aplauz prisutnih u sali Centra ispratio je gospodina Gafica do mikrofona. Prilikom upucene dobrodoslice, gospodin Gafic se zahvalio na upucenoj dobrodoslici i gostoprimstvu, a posebno: Urednistvu Magazina "Bosna", Radio Programima emisija emitovanja na Bosanskom Jeziku u Australiji, posebna zahvalnost familiji i gospodinu Suad Camo, kod kojih boravi kao gost. Gospodin Gafic se srdacno zahvalio na ustupljenom vremenu i prostoru i Inicijativno-Organizacionom Odboru Susreta Gorazde i Prijatelji u Melbourneu 2013 godine, kao i svim prisutnim posjetiocima prisutnim u sali, naglasavajuci da je veceras i promocija knjiga koje je napisao:
Sarajevski Rulet
Odiseja 7000
Zrelo Doba
Monografija Specijalne Jedinice Bosne i Hercegovine (na Bosanskom i Engleskom jeziku)

Gospodin Gafic je detaljnije govorio o svakoj pisanoj knjigi, "Sarajevskog Ruleta", uzbudljive ratne proze, u "Odiseji 7000" uz fotografije i zabiljeske, nudi jos uzbudljivije alpinisticke dozivljaje, od Prenja do Himalaja penjao se po zaledjenim stijenama Alpa, Matterhorna, Mont Blanc-a, Kavkaza, na vise od 800 alpinistickih uspona i vodeci alpinisticke ekspedicije na vrhove Pamira, Tjen Sana, Karakoruma, 1997 prvi zimski BiH uspon na vrh Mont Blanc-a, iste godine ucestvuje na medjunarodnoj himalajskoj ekspediciji na Mount Everest, iste knjige bile su izlozene i bile u prodaji po povoljnim cijenama.


Ispred Organizacionog Odbora ovog susreta dodijeljene su i procitane i urucene pismene zahvalnice:

Muhamed Gafic
Magazin "Bosna" Melbourne
BH Centar Springvale
SBS Radio Program, Amir Bukic
Radio 3ZZZ, Ramiz Muminovic
Radio Geelong, Esad Zorlak
Adi Alicic "Creation Image & Design" Printing Melbourne
Nacelnik Opstine Gorazde, Mr Muhamed Ramovic


Organizacioni Odbor i ove godine a i narednih godina porucuje "Druzenje, igra, i promocija Bosanske tradicije i kulture je nesto sto je duboko urezano u nasa srca i sto zelimo prenijeti na nase prijatelje iz cijele Bosne i Hercegovine kao i mladja pokoljenja kako bi tu tradiciju nastavili i u buducnosti..."


Organizacioni Odbor

Tekst/Reportaza
Redzo Hodo

Foto
Amar Camo

Pogledajte >>>> FOTOGALERIJU
Category: Razno | Views: 550 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus