Main » 2012 » Juli » 16 » Foto/ Osvajači nastupili na festivalu prijateljstva
14:04
Foto/ Osvajači nastupili na festivalu prijateljstva


FOTO: gorazde.ucoz.org

U sklopu programa šestog festivalskog dana upriličene su dvije promocije knjiga. Najprije je u 13 sati na Platou CZK održana   promocija knjiga ''Kameno pero'' /zbirka kratkih priča autorice Merside Sadiković-Osmanbašić, te zbirke kratkih priča ''U sazviježđu snova'' autorice Elme Velić iz Bosanske krupe.

U večernjim satima održana je promocija knjiga ''Zagrljaj sevdaha i poezije'' tradicionalne sevdalinke i ''Gdje je greška'' /zbirka pjesama/ autorice Amele Kordić. Recenzent i promotor bio je Vehid Gunić, a recitatori Amina Bućo, Nina Cincović, Enes Kordić i Hamza Kordić. U sklopu sedmice Iranskog filma prikazan je film ''Plava marama'' u režiji Rakhšana Bani Eternad.
U Velikoj sali CZK Goražde upriličena je predstava '' I skakavac ima dušu''. Riječ je o autorskom projektu studenata Pedagoškog fakulteta iz Zenice.Ljubitelji folklora i sevdaha imali su priliku pratiti nastup ANIP CZK-a Goražde , KUD-a ''Polet'' iz Ustikoline te MVIS Behar koji je održan sinoć u 21:00 na platou ispred CZK.

Šesta festivalska noć bila je u znaku pop-rock  muzike, a nastup na glavnoj bini imali su bend Gangbangersi iz Goražda, Maja Milinković i Band, bend ''Nenormalni'' i ''Red chili papersi'' iz Srbije , a šlag na tortu bio je nastup popularnog benda ''Osvajači'' iz Srbije.Ostatak fotografija pogledajte u našoj foto galeriji. Fotografije je za vas pripremila, i snimila redakcija portala (gorazde.ucoz.org)

(gorazde.ba)

Category: Festival prijateljstva | Views: 721 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus