Main » 2012 » Juli » 15 » Foto/ Peta festivalska noć obilježila je veče duhovne muzike i folklora
11:59
Foto/ Peta festivalska noć obilježila je veče duhovne muzike i folklora


FOTO: gorazde.ucoz.org


Petu Festivalsku noć obilježila je veče duhovne muzike i folklora. No prije samih dešavanja na glavnoj bini ljubitelji pisane riječi bili su u prilici pratiti dvije promocije knjiga. Naime, najprije je u Maloj sali CZK Goražde upriličena promocija knjiga Udruženja za kulturu Novo Sarajevo. Riječ je o knjigama Ideja bez stalnog mjesta boravka - autora Ibrahima Osmanbašića, Šta ptice znaju - autora Ermina Lagumdžije i Kalendarom požutjelih listova bijele starke hode - autora Dino Porovića. U večernjim satima upriličena je i promocija knjiga Čovjek sa ribljim očima - autora Mustafe Smajlovića i Zastave na pola koplja autora Ibrahima Šehovića. U sklopu  Sedmice iranskog filma juče je prikazan film Boje raja.Jučer  je na platou pored CZK Goražde  otvorena  i izložba tradicionalne nošnje sa Kosova, a organizatori izložbe bili su prijatelji iz Prizrena. Izložbi je prisustvovao i načelnik općine Goražde mr. Muhamed Ramović, a izložbu je otvorio muftija gorazdanski Hamed ef. Efendić. Potom je uslijedio večernji dio programa gdje su na platou CZK Goražde nastupili bendovi iz Gere (Njemačka) Rock revival bend i Red house bend.
Peta festivalska noć bila je u znaku folklora i duhovne muzike. Najprije je uslijedio defile kulturno-umjetničkih društava, da bi na centralnoj bini za sve ljubitelje duhovne muzike nastupile članice hora Hanan, a potom i  članovi hora Selsebil. Posjetioce festivala svojim nastupom počastili su i članovi tamburaškog orkestra CZK iz Travnika.Nakon toga su na centralnoj bini nastupili kulturno-umjetnička društva iz Turske Kećioren i Gaziemir, te KUD-ovi  Azot-Vitkovići, Polet-Ustikolina, Biser-Kalesija, Mladi metalac-Hadžici, ANIP CZK Goražde te lokalni interpretatori Suljo Kurtović, Becir Obarčanin, Refija Muslić, Meliha Muhović, Mujo Sokolović, Zikrija Oruč i Himzo Čengić uz pratnju Narodnog orkestra Elvira Mudželeta.

Večeras je u sklopu šeste festivalske noći  na programu  pop-rock muzika, a zvijezda večeri je popularni bend Osvajači iz Srbije.

Ostatak fotografija pogledajte u našoj
foto galeriji fotografije je za vas pripremila redakcija portala (gorazde.ucoz.org)

(gorazde.ba)Category: Festival prijateljstva | Views: 522 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus