Main » 2011 » Oktober » 18 » Foto: U eksploziji detonatora ranjen Redžep Turković iz Goražda
21:45
Foto: U eksploziji detonatora ranjen Redžep Turković iz Goražda

Za sada nije jasno odakle inicijalna kapisla među ogrijevnim drvetom



U eksploziji elektro – detonatora tjelesne povrede zadobio je Redžep Turković (76) iz sela Jarovići kod Goražda.
Do eksplozije je došlo nakon što je povrijeđeni među ogrijevnim drvetom pored lokalnog puta u zaseoku Krstače pronašao inicijalnu kapislu i potom je nehotice aktivirao.
- Da li sam ja zakačio štapom ili nogom ne znam. Znam samo da je puklo i kada sam došao sebi vidio sam da sam sav krvav. Cipele i pantalone bile su mi krvave. Kako su mi saopštili doktori u glavi mi je ostao mali geler te nekoliko njih i u rukama – kazao je Turković nakon zbrinjavanja u Urgentnom centru Kantonalne bolnice u Goraždu.
Za sada nije jasno odakle inicijalna kapisla među ogrijevnim drvetom čijom prodajom se bavi Redžepov sin. Njegov bratić Rasim Turković kazao nam je da je sa porodicom bio u berbi krušaka, kada je čuo detonaciju.

– Bilo je negdje između 10:00 i 10.30 sati, a mi smo došli ovdje oko 12.30 i našli ga kako nas mahanjem rukom doziva upomoć. Bio je sav krvav. Koliko je bio u nesvijesti ne znam, kaže Rasim.

Uviđaj na mjestu eksplozije obavili su službenici MUP-a BPK Goražde.
Dežurni ljekar UC KB Goražde Essam Cheikh Ibrahim kazao je da je povrijeđeni van životne opasnosti, ali da je nakon urađenog snimka utvrđeno prisustvo manjih gelera u glavi zbog čega je upućen na Odjel hirurgije gdje će biti zadržan na promatranju.

(Dnevni Avaz)
Category: Crna Hronika | Views: 657 | Added by: gorazde




comments powered by Disqus