Main » 2013 » Februar » 26 » Funkcioneri u Goraždu žele dodatne privilegije
21:33
Funkcioneri u Goraždu žele dodatne privilegije

Jedna od prvih konkretnih inicijativa nezvanične većine u Općinskom vijeću Goražda, koju čine SDA, Stranka za BiH i LDS, vezana je za profesionalizaciju radnih mjesta rukovodstvu Vijeća nakon čega bi njihova primanja iznosila oko 3.000 KM. 
 
Vijećnica LDS-a Lejla Aganspahić danas je iznenada, mimo predviđenih procedura, na dnevni red kandidirala prijedlog odluke po kojem bi se omogućila profesionalizacija radnih mjesta predsjedavajuće OV Jelene Mirković (LDS), te njenih zamjenika Nudžeima Džihanića (SDA) i Senada Čelja (SzaBiH), koji je većinom glasova uvršten u dnevni red. 
 
Ovakav prijedlog dolazi u izuzetno teškoj budžetskoj godini, zbog čega je ogorčenje na sjednici izrazio i načelnik Općine Muhamed Ramović. 
 
– Vidim da je odluka i potpisana pa ne znam zašto o njoj i raspravljamo. Odluku neću prihvatiti i svim sredstvima ću braniti budžet. U proteklom periodu vijećnici su ovaj grad koštali 856.589 KM. Na to dodajmo Službu vijeća 470.612 KM, ostale troškove i vidjećete da je potoršeno 1.444.031 KM. Dok druge općine smanjuju vi imate jedan od najvećih paušala. Sa ovim povećanjem godišnje ćemo izdvajati dodatnih 150.000 KM za predsjedavajuću i zamjenike, jer onda imate platu, paušal, prevoz, topli obrok i regres. 
 
Za četiri godine mandata i godinu na koju bi imali pravo nakon toga to je 750.000. Znate li šta možemo uraditi za taj novac – kazao je Ramović. 
 
Nakon kritika vijećnika SDP-a i SBB-a, izjave predstavnika Komisije za budžet i administrativna pitanja koja se o ovom prijedlogu nije mogla izjasniti zbog kasnog dostavljanja materijala, te vjerovatno i zbog pojačanog interesovanja novinara za konačnu sudbinu ove odluke, vijećnica Aganspahić predložila je da njen prijedlog, nakon više od dva sata protraćenog vremena, bude vraćen „na doradu".

(Dnevni Avaz)
Category: Goražde | Views: 300 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus