Main » 2013 » August » 3 » Generalni direktor BIGMEV-a posjetio Goražde
16:20
Generalni direktor BIGMEV-a posjetio Goražde

Načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović je sa svojim saradnicima primio delegaciju iz Turske predvođenu gosp. Erolom Cetinkayom, generalnim direktorom Centra za razvoj odnosa sa BiH – BIGMEV

BIGMEV je organizacija koju su osnovali turski i bosanski biznismeni, akademski radnici, državni službenici i ostali stručnjaci, a osnovna mu je funkcija jačanje odnosa između ove dvije prijateljske zemlje.

Na samom početku sastanka, Načelnik je upoznao goste sa rezultatima lokalne zajednice, historijatom, trenutnim aktivnostima, privrednim tokovima i poslovnim subjektima, privrednim zonama i komparativnim prednostima koje Općina Goražde nudi za potencijalne investitore. Cilj ove posjete bio je razgovor o eventualnoj saradnji sa poslovnim ljudima iz Turske i upoznavanje sa međusobnim projektima, te stvaranje prijateljskih veza.

”Ovo je izvrsna prilika i sretni smo da imamo čast biti dio ove poslovne priče sa izuzetnim potencijalom. Ne možemo propustiti priliku da naše privrednike ne spojimo sa BIGMEV-om, a u konačnici i sa turskim privrednicima,  jer je to savršen način za kreiranje novih poslovnih prilika, intenziviranje saradnje, što će u konačnici doprinijeti još bržem razvoju općine Goražde u svim sferama života. Ova saradnja doprinosi i razvoju kulture, intenziviranju turističkih odnosa i izgradnji infrastrukture, razvoju poljoprivrede, te otvara mogućnost za zapošljavanje velikog broja mladih ljudi.” – istakao je načelnik Općine Goražde, mr. Muhamed Ramović.

"Investitor koji odluči ulagati u općinu Goražde se mora osjećati sigurno, on mora imati primjer uspjeha i povjerenje u svoje partnere ukoliko želite da ga zadržite. Vaš grad je na odličnom putu, imate primjere dobre poslovne prakse, a općinsko rukovodstvo je otvoreno i spremno za saradnju. Investitori se uvijek boje da će im uprava postavljati neke uslove i procedure koje će ih kočiti, međutim, vi se trudite preći preko tih prepreka. Ono što je naš zajednički zadatak jeste da ćemo na najbolji način predstaviti potencijale Goražda u Republici Turskoj."- kazao je  Erol Cetinkaya.

Nakon prijema kod Općinkog načelnika, delegacija BIGMEV-a je obišla gradilište na kojem treba da se izgradi jedan od najljepših Kulturnih centara u čitavoj Bosni i Hercegovini, a u saradnji sa bratskim općinama iz Turske, općinama Kećioren i Šahinbej.

(gorazde.ba)
Category: Goražde | Views: 295 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus