Main » 2013 » Februar » 24 » Goraždani osvojili prvo mjesto na Red Bull Jump and Freeze 2013
23:46
Goraždani osvojili prvo mjesto na Red Bull Jump and Freeze 2013

Maštovito, otkačeno, do kože mokro i uglavnom smrznuto. Tako je danas bilo na Bjelašnici. Održan je još jedan Red Bull Jump and Freeze. Oko dvadesetak hiljada gledalaca uživalo je u vratolomijama kreativaca u njihovim, najblaže rečeno, čudnim vozilima. Možda  ustvari malo čudnijim. Čamci neobičnih oblika, gusarski brodovi, strojevi sa pečenje janjetine…vozilo se sve. Do bazena naravno. Napunjenog do vrha potpuno ledenom vodom. I stigli su iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.  Ukupno 40 timova.

Ipak, najmaštovitije su bile tri ekipe. Kući su otišli s nagradama. Ostali su uglavnom mokri. Ali, dobro su se zabavili. Kao i svi ostali. S.O.S. Team na čelu s kapitenom Enesom Kešanom te članovi Haris Obuća, Ahmed Parganlija i Admir Sijerčić, pobjednici su ovogodišnjeg Red Bull Jump and Freeze takmičenja. Drugo mjesto pripalo je ekipi Zdrava voda iz Jablanice (kapiten Dževad Hodžić, članovi Senad Palić, Zijad Hindić i Anel Čilić), dok su kao trećeplasirani završili DIB EK Team (kapiten Damir Turčalo, ekipa – Jasmin Grabus i Mustafa Dizdarević.

Nakon takmičenja organiziran je veliki open air party na kojem je goste zabavljao dobro poznati dvojac Diskobajagi. Muzika, ples, pjesma i dobra zabava upriličena je i na nekoliko lokacija u zatvorenim prostorima.

Nagrade za ekipe: 

1. mjesto: nagradno putovanje u toplije krajeve, Sony Action Cam HDR-AS15, karte za Termalnu Rivijeru Ilidža i parfem Davidoff The Game;

2. mjesto: Sony kamera HDR-PJ10, ski pass za ekipu i vikend u hotelu Maršal, parfem DavidoffThe Game;

3. mjesto: Sony fotoaparat DSC-WX50, ski pass za ekipu i parfem Davidoff The Game.

(musliportal.com)
Category: Sport | Views: 552 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus