Main » 2013 » Juli » 24 » Goraždani ponovo oduševili u Turskoj
18:14
Goraždani ponovo oduševili u Turskoj

Goraždani i ove godine predstavljaju našu zemlju na manifestaciji „Ramazanske noći", koja se tradicionalno održava u Općinama Gungoren i Kećioren u Turskoj. Ovog ramazana brojna delegacija iz grada na Drini po prvi put je posjetila i grad Gaziantep, odnosno bratsku Općinu Šahinbey, nastupivši pred nekoliko desetina hiljada ljudi.

- Naši mladi su doputovali u petak navečer ovdje u Gaziantep, dokle su putovali više od 2000 kilometara. Već u subotu imali smo fantastičan program ovdje za desetine hiljada ljudi iz Gaziantepa. Svi su uživali u ilahijama i kasidama, sevdalinkama i nastupima koje su im priredili mladi iz Goražda, članovi Ansambla narodnih igara i pjesama Centra za kulturu i hora „Selsebil", kao i poznati bh interpretator Armin Muzaferija, kao specijalni gost – kazao je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović. Nakon Gaziantepa delegacija Općine Goražde putuje u Ankaru gdje će u bratskoj Općini Kećioren boraviti četiri dana, a nakon toga posjetiće i Općinu Kećioren u Istanbulu, gdje će imato još jedan nastup.

- 27. Ramazana, za Leiletul kadr u Goraždu ćemo položiti kamen temeljac i zvanično objaviti početak radova na gradnji Kulturnog centra, a iste večeri  biće upriličen i zajednički iftar. Zaista je nešto veliko biti dio ove delegacije jer takvo gostoprimstvo, doček i sam smještaj u luksuznim hotelima nešto je izvanredno – kazao je Ramović u javljanju iz Gaziantepa.

(Dnevni Avaz)
Category: Razno | Views: 363 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus