Main » 2015 » Februar » 24 » Goraždanka Adna Obuća predstavlja BiH na Internacionalnom festivalu u Rožajama
14:33
Goraždanka Adna Obuća predstavlja BiH na Internacionalnom festivalu u Rožajama

Desetogodišnja djevojčica Adna Obuća učestvovat će na 22. Internacionalnom festivalu dječije pjesme „Zlatna pahulja“ koji se 27. I 28. Februara održava u Rožajama (Crna Gora) 

Ovo je Adnino drugo učešće na pomenutom festivalu na kojem je prošle godine osvojila treće mjesto sa kompozicijom „ Pjesma o mamama i tatama“. I ove godine na festivalu internacionalnog karaktera na kojem se kompozicije izvode uživo, pored BIH nastupit će učesnici iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Albanije, Bugarske, Poljske, Rumunije, Francuske, Njemačke i Švedske. 

Adna Obuća predstavit će se sa pjesmom „Ti nasmijan budi“ sa kojom je nastupila i na dječijem festivalu u Goraždu „Šta se pjesmom sanja“ a za koju je tekst napisao Velimir Ralević, muziku Olivera Cvetić dok aranžman potpisuje Adnan Mušanović. 
Inače, ova talentovana Goraždanka, odlična učenica petog razreda OŠ „Husein ef. Đozo“ kao i muzičke škole“ Avdo Smailović“ u kojoj pohađa klavir, iza sebe ima brojne zapažene nastupe. Pored dječijih pjesama, kako kaže, voli pjevati i narodne i zabavne dok je najsretnija kada zapjeva sevdalinku. Njen talenat u tom smislu prepoznat je i na takmičenju „Prvi glas sevdaha“ gdje je osvojila plaketu „ Nada sevdaha“. Posebnu zahvalnost Adna upućuje sponzorima koji su je podržali a dodaje da je ipak najveća podrška njena porodica.

 

Category: Razno | Views: 315 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus