Main » 2011 » June » 26 » Goraždanka Vildana Bijedić obilazi planetu: Bila na Kilimandžaru, vidjela kraljicu, a sad glumi u Majamiju
12:51
Goraždanka Vildana Bijedić obilazi planetu: Bila na Kilimandžaru, vidjela kraljicu, a sad glumi u Majamiju

Osim ljubavi prema prirodi i planinama, fascinirana je i svijetom pola


Goraždanka Vildana Bijedić ne posustaje u namjeri da obiđe svaki zanimljivi kutak na planeti. 

Prva Bosanka koja je osvojila vrh Afrike popevši se na Uhuru, najvišu tačku planine Kilimandžaro, na nadmorskoj visini od 5.896 metara, o čemu smo pisali prije nepune tri godine, nastavlja s putovanjima. 

Posjete znamenitostima tokom studija u Milanu, zatim Pragu, te skijaškim centrima na Alpama - u Švicarskoj, Lihtenštajnu, Francuskoj, Austriji i Njemačkoj - samo su djelić doživljaja iz života poslovne konsultantice, bivše finalistice izbora za Miss BiH koja danas živi na relaciji SAD - Evropa. 

- Samo dva mjeseca nakon što sam sišla s Kilimandžara, za vrijeme mog studija u Londonu, srela sam se s kraljicom Elizabetom Drugom (Elizabeth). Desilo se to tokom njene posjete "London School of Economics", gdje sam magistrirala. Bilo je nezaboravno. Porodica i prijatelji s razlogom su bili ponosni na moj susret s kraljevskom porodicom - priča nam Vildana. 

Nakon uspješnog magisterija u Londonu magistrirala je i u Milanu te osnovala vlastitu konsultantsku firmu "V&V Consulting Int'l L.L.C". U međuvremenu je... putovala.

- Posjetila sam Dubaji, potom sam bila u Južnoj Americi, gdje sam obišla Argentinu, zatim, preko Anda, došla do Čilea. Osim ljubavi prema prirodi i planinama, fascinirana sam svijetom pola i tako sam posjetila Buenos Aires za vrijeme međunarodnog prvenstva u polu, konjičkom sportu koji sam i sama probala. Dva mjeseca sam provela tamo i za dojmove iz Patagonije, Mendoze i Buenos Airesa trebat će vam minimalno tri teksta - uz osmijeh govori Vildana. 

Slijede Djevičanski Otoci i Jamajka s muzejom Boba Marlija (Marley) i Plava Laguna, prisustvo utrkama Formule 1 u Monte Karlu. 

Atraktivna Goraždanka ne krije radost zbog prvih iskustava sa snimanja rimejka televizijske serije "Čarlijevih anđela" i nove serije "Burn Notice" u sunčanom Majamiju, u kojima se pojavljuje kao statista.
 

Povezuje mlade 


Vildana trenutno radi na osnivanju društva mladih iz BiH koji žive u svim dijelovima svijeta. 

- Namjeravam pokrenuti internet-portal i povezati mlade iz BiH, obnoviti i sačuvati veze s domovinom te razmjenom iskustava i znanja aktivno ih uključiti u dešavanja u državi. Ovakvim povezivanjem jedni drugima možemo mnogo pomoći, posebno u akcijama usmjerenim prema državi - kaže Bijedić.


(Dnevni Avaz)

Category: Razno | Views: 525 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus