Main » 2013 » August » 17 » Goražde bogatije za 40 novih umjetničkih djela (Foto)
22:11
Goražde bogatije za 40 novih umjetničkih djela (Foto)

Foto: gorazde.ucoz.org

Kao i prethodnih godina tako je i ove godine u sklopu programa XVI Internacionalnog ''Festivala prijateljstva'' Goražde 2013. održana Internacionalna likovna kolonija ''Boje prijateljstva'' koja je okupila 24 umjetnika koji su tokom Festivala poklonili Goraždu 40 novihumjetničkih djela.

Izložba djela nastalih na Internacionalnoj likovnoj koloniji ''Boje prijateljstva'' 2013. upriličena je sinoć u Gratskoj art galeriji kojoj je prisustvova veliki broj sugrađana a izložbu je zvanično proglasio otvorenom ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK-a, Dževad Adžem koji je ovom prilikom ukazao na važnost ulaganja u umjetnost i kulturu uopšte.

''Boje prijateljstva'', po svom karakteru, su u regionu jedinstvena likovna kolonija jer su dio velikog Festivala, još su jednom okupile umjetnike koji su na svakom koraku u Goraždu, dočekivani i pozdravljani osmjesima. Oni su uzvraćali na isti način i naravno poklonili nam dio njihovih snova, njihovih izmaštanih i viđenih pejzaža, njihovih vizija svjeta i nas u njemu.


 

(gorazde.ba)
Category: Festival prijateljstva | Views: 665 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus