Main » 2013 » Januar » 10 » Goražde dobija spomen-obilježje Zaimu Imamoviću, komadantu prve Drinske udarne brigade
03:00
Goražde dobija spomen-obilježje Zaimu Imamoviću, komadantu prve Drinske udarne brigade

Projekat izgradnje spomen-obilježja Zaimu Imamoviću, legendarnom komandantu 1. Drinske udarne brigade Armije RBiH biće realizovan u narednom periodu, saopšteno je na sajtu Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Lokacija predviđena za izgradnju ovog spomen obilježja nalazi se u ulici koja nosi njegovo ime. Kada je riječ o provođenju procedure za izgradnju, Ministarstvo za boračka pitanja ispoštovalo je cjelukupnu proceduru koja je od njega zatražena, a na Ministarstvu za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline je da provede postupak kod nadležnih organa s ciljem pribavljanja potrebnih dozvola i saglasnosti za izgradnju ovog spomen obilježja.

- To je jedna radosna vijest za sve nas koji smo bili uključeni i zajedno s njim se borili. U toku 2012.godine provedena je procedura, dva puta je raspisivan oglas za idejno rješenje spomen česme i u drugom krugu izabrana su tri arhitektonska rješenja od kojih će jedno biti napravljeno. Od tri ponuđena rješenja ima sasvim dovoljno elemenata da se napravi jedno izuzetno reprezentativno djelo koje će simbolizirati ono što je rahmetli Zaim Imamović uradio za Goražde i Bosnu i Hercegovinu. Dalje je na Ministarstvu za prostorno uređenje da obezbijedi zemljište, građevinsku i urbanističku saglasnost i ostalo potrebno za izgradnju - izjavio je ministar za boračka pitanja Osman Subašić.

(bpkg.gov.ba)
Category: Goražde | Views: 393 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus