Main » 2013 » Maj » 8 » Goražde dobilo jedan od najljepših parkova u državi
19:12
Goražde dobilo jedan od najljepših parkova u državi


Pravi prolom oblaka koji se danas sručio na Goražde pokvario je svečanost otvaranja „Gun – Gor" parka. Nakon polusatnog čekanja da se nebo smiluje svečanost je umjesto u samom parku organizirana u hotelu „Behar".

Izgradnju parka na lijevoj obali Drine finansirala je istanbulska općina Gungoren, uz pomoć Općine Goražde, Vlade BPK i Agencije za vodno područje slivova rijeke Save. Smješten na samoj obali rijeke predstavljat će idealno mjesto za šetnju i odmor, te trajni simbol bratstva turskog i bosanskog naroda i dvije bratske Općine.

Prisutnima na svečanosti su se obratili načelnici Muhamed Ramović i Šakir Karaman, predsjednik AK partije Istanbula Ergun Turan, a uz brojne zvanice svečanosti je prisustvovao i jedan broj načelnika Općina iz FBiH na čelu sa predsjednicom Saveza općina i gradova FBiH Vesnom Travljanin.

Kolegi Karamanu, te počasnim konzulima u Turskoj, odnosno gradu Konji (Konya) Ahmetu Kemalu Bajsaku i Erdžanu Usluu, Ramović je uručio i prigodne darove. Svečanost su uljepšali članovi i članice horova OMŠ „Avdo Smailović" i „Selsebil", solistice Merisa Bekto i Ilvana Klačar, te KUD „Azot" iz Vitkovića.
 
Prema riječima načelnika Goražda Muhameda Ramovića, u pripremi su i novi projekti koji će biti realizirani sa bratskom Općinom Gungoren, a već u subotu bit će potpisan protokol o izgradnji Islamskog centra u haremu džamije Kajserije. Radove na izgradnji finansirat će općina Kećioren, još jedna turska općina s kojom je Goražde potpisalo povelju o bratimljenju.

(Dnevni Avaz)

Category: Goražde | Views: 1073 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus