Main » 2013 » Oktober » 8 » Goražde: Dvoje povrijeđenih u udesu Golfa i motocikla!
12:56
Goražde: Dvoje povrijeđenih u udesu Golfa i motocikla!

U saobraćajnoj nesreći, koja se jučer oko 14 sati dogodila u ulici Ferida Dizdarevića u Goraždu, povrijeđene su dvije osobe.
 
Do nesreće je došlo u trenutku kada je vozač automobila „Golf 2" Z.R. pokušao skrenuti u ulicu 43. drinske udarne brigade ne propustivši motociklistu koji je dolazio iz suprotnog pravca.
 
Nakon stravičnog udarca, uslijed kojeg je automobil značajno oštećen, a motociklista letio nekoliko metara od mjesta sudara, u pomoć su pritekli prolaznici. 

- Sa prijateljima sam pio popodnevnu kafu. Odjednom su gosti iz kafane potrčali.
 
U prvom momentu nisam shvatio šta se dešava, ali kad smo prišli vidjeli smo da je bio težak saobraćajni udes. U „Golfu" je bila porodica sa malodobnim djetetom.
 
Ja i medicinska sestra, kojoj se ne mogu sad sjetiti imena, prvi smo prišli da pružimo pomoć. Vozač „Golfa" je imao posjekotine po licu i rukama, vjerovatno od šoferšajbne, a otežano je disao. Pružili smo mu prvu pomoć do dolaska sanitetskog vozila – kazao nam je mladi volonter Crvenog križa Damir Dučić. Vozač „Golfa" i njegova supruga A.R. zadobili su lakše tjelesne povrede, njihova osmomjesečna beba prošla je bez ikakvih povreda, pa su nedugo nakon prijema otpušteni kući.
 
- Motociklist će do sutra ostati na opservaciji. Kod njega su konstatirane oguljotine, hematomi, razderotine, pregledan je od strane hirurga i zadržan je do sutra – kazao nam je dr Eldin Delić, dežurni ljekar Urgentnog centra. Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici MUP-a BPK Goražde, a tokom njegovog trajanja saobraćaj je bio u prekidu i odvijao se sporednim ulicama.

(Avaz)
Category: Crna Hronika | Views: 747 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus