Main » 2014 » November » 4 » Goražde: Uhapšeno šest osoba zbog razbojničkih krađa
19:13
Goražde: Uhapšeno šest osoba zbog razbojničkih krađa

Pripadnici MUP-a BPK Goražde jučer i danas lišili su slobode šest osoba nastanjenih u Sarajevu, a koje se sumnjiče da su počinili krivična djela razbojništva na području BPK Goražde.

Komesar policije MUP-a BPK Goražde Ešef Hurić, radi se o razbojničkim krađama počinjenim u mjestu Srijemci kod Ilovače te na mostu Alije Izetbegovića. 

U prvom slučaju, 3 osumnjičene osobe su od osoba inicijala M.A i M.O otuđili 27.000 KM i određenu količinu zlatnog nakita nanijevši im tom prilikom tjelesne ozljede te su se uputili i nepoznatom pravcu. Drugi slučaj vezan je za razbojništvo u centru grada kada su dva nepoznata muškarca zaustavili L.I te mu uz prijetnje i traženje novca otuđili mobilni telefon. Komesar policije naglašava da se intenzivno radilo na rasvjetljavanju ovih događaja što je učinjeno u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, Federalnim MUP-om te CJB Istočno Sarajevo. 

Od šest uhapšenih, dvije osobe su puštene dok su četiri zadržane u pritvoru te će u saradnji sa Tužilaštvom biti nastavljena kriminalistička obrada. Prema riječima komesara Hurića, pripadnici MUP-a BPK Goražde intenzivno rade i na rasvjetljavanju drugih krivičnih djela koja su nedavno počinjena na području BPK Goražde, uključujući i krađu motornog vozila.

Oslobođenje

Category: Crna Hronika | Views: 626 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus