Main » 2013 » Februar » 7 » Idejna rješenja za Podhranjenski potok i uređenje užeg centra Goražda do 20. februara 2013
23:08
Idejna rješenja za Podhranjenski potok i uređenje užeg centra Goražda do 20. februara 2013

Realizacija Projekta prekrivanja Podhranjenskog potoka i uređenja starog gradskog jezgra Goražda je u toku, a trebao bi biti završen za dva do tri mjeseca. U međuvremenu potrebno je pristupiti izradi idejnog rješenja za uređenje najstrožijeg dijela grada u duhu bosanske arhitekture, saopšteno je na sajtu Vlade BPK.

S obzirom da je Kanton sufinansijer tog projekta, ministar za privredu BPK Goražde Demir Imamović sastao se krajem januara 2013. sa obrtnicima, vlasnicima objekata koji se nalaze direktno na ovom lokalitetu s ciljem prolaska najbolje mogućeg rješenja za njegovu realizaciju.

Naime, nosilac projekta je Općina Goražde, a na sastanku je dogovoreno da se do 20. februara pokuša uraditi idejno rješenje i konkretizovati stvari oko obima uređenja ovog dijela grada koje treba da se uskladi i sa Regulacionim planom Općine Goražde.

Dogovoreno je da se u okviru Obrtničke komore BPK Goražde formira i radna grupa koju će činiti predstavnici vlasnika objekata, a koji će biti od pomoći nosiocu projekta na što bržoj i efikasnijoj realizaciji.

(ekapija)
Category: Goražde | Views: 465 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus