Main » 2013 » August » 31 » Igra gluhih telefona na relaciji RTV - Vlada BPK: Prekid štrajka na čekanju
11:41
Igra gluhih telefona na relaciji RTV - Vlada BPK: Prekid štrajka na čekanju

Iako se odluka o prekidu generalnog štrajka, koji traje od 6. avgusta, očekivala jučer, Sindikalna organizacija RTV BPK Goražde saopćila je kako „na adresu sindikata još uvijek nije stigao zvaničan akt Vlade BPK Goražde, odnosno prijedlog sporazuma na koji je dala saglasnost premijeru da ga potpiše".
 
- Direktorica JP RTV BPK Goražde danas je obavijestila radnike u štrajku da će ovaj sporazum biti dostavljen u ponedjeljak 2. septembra. Sindikatu je neobjašnjivo oklijevanje Vlade Kantona da dostavi sporazum što prije, obzirom da su i sindikat a i Vlada tokom jučerašnjih pregovora izrazili  spremnost da se štrajk u JP RTV BPK Goražde što prije okonča. Sindikat želi da vjeruje kako je riječ samo o sporosti kantonalne administracije, a ne da iza svega stoje neki drugi razlozi kako bi štrajk potrajao što duže a time i javnost u Kantonu ostala uskraćena za mnoge informacije – saopćeno je iz Sindikalne organizacije.
 
U Vladi izražavaju čuđenje zbog odlaganja dogovora od strane Sindikata RTV, te dodaju da je prijedlog sporazuma o prekidu štrajka zvaničan dokument usvojen na sjednici Vlade.
 
Ističu da su predstavnici Sindikata s njegovim sadržajem upoznati na sastanku dan ranije, te da su za petak bili najavili izjašnjavanje o prijedlozima koji podrazumijevaju isplatu redovnih i zaostalih plaća, osiguranje sredstava za finansiranje ove medijske kuće, te izmjene sistematizacije radnih mjesta u RTV BPK. 

(Avaz)
Category: Goražde | Views: 259 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus