Main » 2015 » Mart » 12 » Ispunjeni svi uslovi za početak projekta obuke budućih trgovaca
21:47
Ispunjeni svi uslovi za početak projekta obuke budućih trgovaca

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je održan sastanak na kojem je bilo govora o predstojećem Projektu obuke radnika za nova radna mjesta u trgovačkom centru „Bingo“ u Goraždu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici resornog ministarstva predvođeni ministrom Damirom Žugom, direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota,  predstavnica USAID-a Maja Draginić i direktor SSŠ „Džemal Bijedić“ Admir Kurtović.

Istaknuto je da su zajedničikm naporima resornog ministarstva, Pedagoškog zavoda i Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ stvoreni prostorni i kadrovski uslovi za početak projekta te da su urađeni nastavni planovi i programi obuke za zanimanje trgovac koji obuhvataju stručno-teorijski dio u trajanju od 30, odnosno praktični dio u trajanju od 40 sati.

Finansijska podrška za ovu obuku bit će obezbijeđena u okviru Projekta unaprjeđenja lokalnog razvoja (GOLD) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (Sida), a u finansiranju će učestvovati i Federalni zavod za zapošljavanje.

Kako ističe direktorica Pedagoškog zavoda, planirano je da obuka počne što prije kako bi se ispoštovali rokovi i planovi koje je postavio poslodavac.

 

bpkg.gov.ba

Category: Obrazovanje | Views: 410 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus