Main » 2012 » August » 6 » JKP "6 Mart", uskoro dobija savremeni čistač
18:51
JKP "6 Mart", uskoro dobija savremeni čistač

Općina Goražde uskoro će za potrebe JKP ''6 mart'' kupiti savremeni čistač  u vrijednosti 137 000 KM. Kupovina vozila bit će omogućena na lizing od 5 godina. Do sada je već provedena procedura odabira nabavljača mašine i preostaje da se izvrši odabir Banke. Vozilo koje može primiti 2 i po kubika namijenjeno je za čišćenje gradskih i prigradskih ulica, a postoji  mogućnost komercijalnog iznajmljivanja vozila za čišćenje magistralnih puteva.

Načelnik Općine Goražde  mr. Muhamed Ramović u izjavi za medije kazao je kako smatra da je riječ o veoma opravdanom projektu koji će u velikoj mjeri olakšati i poboljšati usluge JKP ''6 mart'' te poboljšati čistoću našeg grada. To isto naglasio je i direktor JKP ''6 mart'' Sadik Silajdžić te dodao da je jako zahvalan Općini i Općinskom vijeću Goražde koji su omogućili nabavku vozila.

Pored nabavke ove savremene mašine u protekloj godini izvršena je nabavka značajnog broja kontejnera,a zahvaljujući prijateljima iz Saint Brieuca naš grad na poklon je dobio i savremenu smetljaru što je sve doprinijelo čistijem izgledu našeg grada no na tome se neće stati te će i u narednom periodu vršiti nabavka opreme i savremenih mašina za rad JKP ''6 mart''.

(gorazde.ba)

Category: Goražde | Views: 440 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus