Main » 2015 » Februar » 10 » Još jedan u nizu uspjeha mladih Goraždana
17:05
Još jedan u nizu uspjeha mladih Goraždana

Fondacija Mozaik organizator je 5. Konferencije Omladinskih banaka BiH koja je održana od 06.- 09. februara u hotelu Hollywood u Sarajevu.

U sklopu pomenute konferencije 09. februara u Domu mladih u Sarajevu  organizovana je promocija rezultata programa Omladinskih banaka u BiH, dodjela nagrada najuspješnijim članovima i članicama Omladinskih banaka i Općinama, a održana je i promocija Strategije Mozaika za period 2015.- 2025. Među dobitnicima ovih značajnih priznanja su i dva predstavnika Omladinske banke Goražde Tarik Alić i Edita Velić.

Ovom prilikom upriličeno je i potpisivanje dvogodišnjeg Memoranduma o saradnji na realizaciji programa Omladinske banke i M- seed sa načelnicima partnerskih općina.

Pomenuti Memorandum u ime naše općine potpisao je načelnik dr. sci. Muhamed Ramović.

Potpisivanjem  Memoranduma o saradnji Mozaik i Općina potvrđuju da će partnerski doprinijeti nastavku razvoja programa Omladinske banke Goražde, te podsticanju i razvoju društvenog poduzetništva mladih kroz M-Seed program (u daljem tekstu M-Seed program) u periodu februar 2015 - februar 2017. godine.

Tim povodom načelnik Općine Goražde dr. sci. Muhamed Ramović  sa saradnicima u Maloj sali Općine Goražde danas je upriličio prijem za predstavnike Odbora Omladinske banke Goražde, a ovom prilikom u izjavi za medije je kazao: '' Prije svega sve pohvale za naše mlade volontere iz Goražda koji su  prošlu godinu obilježili time što su predložili, Općina podržala, a onda i realizovali devet  projekata od važnosti za grad, a posebno infrastrukturu ovdje na našim područjima. Potpisali smo novi sporazum sa fondacijom Mozaik u naredne dvije godine. Vrijednost  projekta je oko 42.000,00 KM s tim da se Općina obavezala da će sufinansirati ovaj projekat u narednom periodu sa 13. 500, 00 KM. Mladima stojimo na raspolaganju i bićemo im kao servis, daćemo im maksimalnu  podršku. Jučer sam bio veoma sretan u Domu mladih u Sarajevu, gdje su bili prisutni predstavnici 31 općine da su naša dva volontera dobila najveće priznanje. Dakle među top deset najaktivnijih volontera u BiH, njih je dvoje iz Goražda mladi Tarik Alić i naša Edita Velić. Bio sam izuzetno sretan i ponosan''.

Edita Velić koordinatorica na projektu Omladinske banke Goražde jedna je od dobitnica ovog najvećeg priznanja kazal je da joj je veoma drago zbog ovog izuzetnog priznanja: ''To nam predstavlja veliko zadovoljstvo zato što će općina i ove godine i naredne  godine podržati ovaj projekat i imaćemo dodatna  sredstva za realizaciju projekata. Ono što je još bitno je da je ove godine među  310 omladinaca  u top 10 ušlo je nas dvoje mladih iz Omladinske banke Goražde. Ja sam već drugu godinu za redom  u top  deset i to mi predstavlja veliku čast  i to mi je dodatni motiv za nastavak rada. U 2015. godini  poziv će biti raspisan u aprilu mjesecu i podržat ćemo  projekte iz obrazovanja, sporta, kulture i mnogih drugih oblasti.''

 

gorazde.ba

Category: Razno | Views: 102 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus