Main » 2013 » Juli » 22 » Kako RTV BPK Goražde izvući iz finansijske dubioze?
19:10
Kako RTV BPK Goražde izvući iz finansijske dubioze?

Na tematskoj sjednici, posvećenoj stanju u JP RTV BPK Goražde, kojoj su prisustvovali i uposlenici, predstavnici rukovodstva i Sindikata RTV, poslanici su usvojili niz zaključaka koji bi ovu medijsku kuću trebali izvući iz finansijske dubioze. Trenutna dugovanja od 225. 632 KM značajno su premašila vrijednost kapitala preduzeća od 145. 000 KM.
 
Nakon višesatne, na momente žučne rasprave, Ministarstvo finansija zaduženo je da u roku od 60 dana pripremi rebalans budžeta kojim će osigurati sredstva koja nedostaju, RTV BPK bit će isplaćena i sredstva iz subvencija za javna preduzeća, a posebnim zaključkom stvorene su i pretpostavke za aplikaciju za sredstva namijenjena projektima iz ekologije u budžetu Ministarstva urbanizma.
 
Rukovodstvo RTV zaduženo je da osnivaču predloži model uvođenja RTV pretplate u minimalnom iznosu od 2 KM. Ministarstvo obrazovanja zaduženo je da osigura prostor za rad RTV BPK u objektu Srednje stručne škole, Ministarstvo privrede da sanira TV predajnike, a posebnim zaključkom poslanici su RTV BPK proglasili preduzećem od općeg interesa za BPK. Usvojen je i prijedlog izmjena zakona o RTV BPK u dijelu koji je predviđao finansiranje iz budžeta za 20 od ukupno 28 uposlenih. Tačni efekti usvojenih odluka na sjednici nisu prezentirani. 

(Dnevni Avaz)
Category: Goražde | Views: 254 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus