Main » 2012 » September » 17 » Karting utrka, privukla pažnju velikog broja Goraždana
16:43
Karting utrka, privukla pažnju velikog broja Goraždana

U Goraždu je pred mnogobrojnom publikom proteklog vikenda održana  karting utrka ''Goražde 2012'', treća po redu  koja se organizuje povodom Dana Općine Goražde i Bosansko-podrinjskog kantona. U trci bolida učešće je uzelo nekoliko bh klubova, čak se među takmičarima našao i jedan Goraždanin, Emrah Šošo.

Utrku je svečano otvorio načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović koji je tom prilikom istakao - '' Povodom obilježavanja Dana Općine i BPK-a danas smo u prilici da organizujemo karting utrku koja se po treći put održava na području općine Goražde. Želimo sreću takmičarima, kao i mladima Goražda koji su došli da prate utrku jer smo je isključivo zbog njih organizovali '' – naglasio je Načelnik Ramović, te se ovom prilikom i zahvalio direktoru Auto kluba ''4X4''  Mirku Gerhu na velikom doprinosu koji je dao u organizaciji ove urtke koja je privukla pažnju brojnih Goraždana.

''Ovo je treća utrka u Goraždu koja se boduje za šampionat BiH, inače u ovoj godini je ovo četvrta utrka od ukupno pet, na neki način možemo da kažemo da je ovo postala tradicija. Imamo vozače koji su podjeljeni u odnosu na starosnu dob, a zapremina motora je u četri kategorije i imamo vozače iz svih krajeva BiH. Mislim da je ovo jedan dobra utrka '' – kazao je Mirko Gerh, direktor Auto kluba ''4X4''.

Fotografije možete pogledati u našoj Foto Galeriji

(gorazde.ba)
Category: Sport | Views: 376 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus