Main » 2013 » Mart » 5 » Kazniti zločince koji su rušili Goražde i ubijali nedužne
17:27
Kazniti zločince koji su rušili Goražde i ubijali nedužne

Članovi neformalne grupe građana „Sinovi Drine – Ponos i Pravda" iz Goražda sastali su se sa glavnim kantonalnim tužiocem Mirsadom Bilajcem, kako bi mu uručili peticiju sa potpisima više od 4.000 građana. Peticijom se traži da državno i kantonalno Tužilaštvo, te drugi nadležni organi pokrenu i finaliziraju istrage o ratnim zločinima počinjenim nad stanovnicima Goražda, grada koji je tokom cijelog rata bio u potpunom okruženju, pretvoren u veliki koncentracioni logor.

- Tražimo da se konačno pokrenu aktivnosti na pronalaženju i kažnjavanju onih koji su tri i po godine rušili ovaj grad, ubijali ljude, koji su nas sve držali u jednom velikom zatvoru. Građani ovom prilikom ne žele osuđivati nikoga već samo potaći tužilaštva i sve nadležne institucije da se konačno počnu procesuirati ljudi koji su napravili strašne zločine nad ovim gradom i njegovim stanovnicima – kazala je Seja Bavčić, aktivistica grupe „Ponos i Pravda".

- Ovo Tužilaštvo uradilo je sve predmete koje je imalo i dostavilo ih Tužilaštvu BiH - izjavio je Mirsad Bilajac, glavni tužilac BPK Goražde.

(Dnevni Avaz)
Category: Goražde | Views: 283 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus