Main » 2013 » June » 15 » Kompaniji "Bekto Precisa", odobren kredit u iznosu od 8 miliona eura
16:05
Kompaniji "Bekto Precisa", odobren kredit u iznosu od 8 miliona eura

Sa predstavnikom IFC, članicom Grupacije Svjetske banke, predstavnici kompanije „Bekto Precisa" potpisali su u Goraždu ugovor čiji je cilj podrška razvoju ove velike firme. IFC je odobrio kredit kompaniji „Bekto Precisa" u iznosu od 8 miliona eura, što će omogućiti ovoj goraždanskoj kompaniji da ostvari rast i postane konkurentnija. Investicija će omogućiti kompaniji da odgovori na veće narudžbe i jednim dijelom omogućiti refinanciranje i restruktuiranje postojećeg duga – stoji u saopštenju IFC-a datom novinarima nakon potpisivanja ugovora.

"Sa IFC-om kao partnerom nastavit ćemo ostvarivati najviše standarde u našem poslovanju", rekla je ovim povodom Enisa Bekto, generalni direktor „Bekto Precisa". „Ovaj kredit će povećati mogućnosti našeg daljeg rasta, unaprijediti našu konkurentonst i pomoći nam u otvaranju novih radnih mjesta – istakla je Enisa Bekto."

"IFC podržava vodeće kompanije iz privatnog sektora u Jugoistočnoj Evropi, poput „Bekto Precise', kako bi potakao oporavak ove regije", rekao je Guy Elena, IFC –ov direktor za proizvodnju, poljoprivredu i usluge za Evropu, Bliski Istok i Sjevernu Afriku.

(bpkg.gov.ba)
Category: Goražde | Views: 255 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus