Main » 2014 » Juli » 16 » Krajem septembra svečano otvaranje savremenog tržnog centra u Goraždu
15:58
Krajem septembra svečano otvaranje savremenog tržnog centra u Goraždu

Kako je i ranije najavljivano Goražde će krajem mjeseca septembra 2014. godine dobiti jedan od najvećih tržnih centara u regiji. Naime, kompanija Bingo odlučila je graditi tržni centar u našem gradu, a u sam centar koji će biti smješten na 20 000 m2 biće investirano oko 12.000.000,00 KM. Nakon što je provedena procedura oko dodjele građevinskog zemljišta i Općinsko vijeće Goražde usvojilo Rješenje o dodjeli neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta pomenutoj kompaniji ova kompanija zvanično je počela sa radovima na izgradnji savremenog tržnog centra u Goraždu a kako su istakli iz Binga radovi se odvijaju planiranom dinamikom.

Kako bi se uvjerili u ono što je do sada urađeno Goražde su danas posjetili predstavnici kompanije Bingo koji su zajedno sa načelnikom Općine Goražde dr. sci. Muhamedom Ramovićem posjetili lokaciju gradnje tržnog centra u Rasadniku.

Prilikom posjete lokaciji gdje će biti izgrađen tržni centar načelnik dr.sci. Muhamed Ramović je istakao – ''Izuzetno nam je drago da radovi idu po planu i da su predstavnici Binga iznenađeni dinamikom radova obzirom da naše dvije firme koje su dobile povjerenje da rade poslove na izgradnji tržnog centra da su dobro uradili posao i prije samoga roka. Također smo iskoristili priliku da izmjestimo i sam vodovod što će nam u perspektivi vrijediti vezano za slijedeće lokacije koje će biti na tenderu, zatim da smo uspjeli riješiti na neki način i površinske vode, tako da sveukupno ovaj projekat ima veliki značaj za lokalnu zajednicu, za veliki dio infrastrukture i očekujemo u naredna dva mjeseca da bi radovi mogli biti u potpunosti završeni. Danas smo imali još nekih dodatnih uplata rente oko 18.000,00 KM i oni su svoje obaveze ispunili, kao i do sada što su uplatili 691.000,00 KM i ovih 18. 000,00 KM zaista su pokazali da su vrlo odgovoran privredni subjekt i da evo dobijamo jedan najveći tržni centar na cijeloj regiji i toliko novih radnih mjesta, toliko ulaganja, to je nešto veliko za našu lokalnu zajednicu.

Ono što je najvažnije je da je Općinsko vijeće prihvatilo prijedlog Načelnika za izmjenu i dopunu Regulacionog plana. Da toga nije bilo, ne bi bilo ni ovog projekta. Dakle vijećnici su jednoglasno donijeli Odluku o izmjeni Regulacionog plana, tržni centar obuhvata 20 000m2, ulaganje je oko  12. 000 000,00 KM i preko stotinu radnih mjesta. Predstavci Binga su zadovoljni dinamikom radova. Ono što je veoma bitno, dali su nam do znanja da žele da angažuju još dvije naše firme, koje će obavljati poslove na uvođenju grijanja i ugradnji klima uređaja i s te strane mislim da je i to doprinos našoj lokalnoj zajednici.Prema njihovim riječima, ovom dinamikom kojom se radi iz Binga očekuju da bi za dva mjeseca trebalo da se desi otvaranje tržnog centra''.

(gorazde.ba)

Category: Goražde | Views: 431 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus