Main » 2013 » Juli » 6 » Ljekari iz Goražda vratili u život vozača Golfa
21:10
Ljekari iz Goražda vratili u život vozača Golfa

Težak sudar desio se preksinoć u 22.40 sati na magistralnom putu Goražde – Foča iznad naselja Vitkovići. Zbog za sada neutvrđenih razloga, vozač Golfa, koji se kretao u pravcu Foče, prešao je u suprotnu saobraćajnu traku, gdje se direktno sudario s automobilom VW Sharan. 

Bez pulsa

Vozač Golfa Jelenko Stanojević iz Foče, narednik Oružanih snaga BiH, koji je uz velike napore izvučen iz automobila, prevezen je u besvjesnom stanju do Urgentnog centra Kantonalne bolnice u Goraždu, gdje mu je pružena pomoć. Zahvaljujući naporima tima ljekara, koji je predvodila doktorica Elvira Kazagić, došao je svijesti. 

– Bio je teško povrijeđen, bez svijesti, spontano je disao, nije imao pritiska niti se puls osjetio. Pokrenuli smo reanimaciju i, nakon dvadesetak minuta, uspostavili smo kontakt s njim. Pitali smo kako se zove, ime smo razumjeli iz njegovog odgovora, ali prezime nismo mogli. Zbog povrede glave, planirali smo da ga uputimo na CT snimanje u Sarajevo, ali kada smo saznali da je iz Foče, odlučili smo se za Foču – kazala nam je dr. Kazagić.  

Stanojević je u Foči podvrgnut višesatnom operativnom zahvatu.

- Pacijent je u teškom stanju, stabilan za sada, ali to ne znači da nije životno ugrožen. Zadobio je prijelome oba kuka, rebara, grudne kosti, vratnih pršljenova. Još se nalazi u operacionoj sali, operacija traje već deset sati. Mnogo je iskrvario, još ne znamo tačno stanje - kazala je jučer poslije podne Sanja Marić, dežurni ljekar Hirurškog odjeljenja fočanske bolnice.

Na mjestu nesreće zatekli smo vozača Sharana Milana Sorejevića iz Kladova u Srbiji. Sorejevići su se, nakon godišnjeg odmora u Splitu i popodneva provedenog u Dubrovniku, vraćali u Kladovo, gdje su planirali obilježiti blagdan Svetog Jovana.

Bol u grudima

- Vozio sam svojom desnom trakom i poštovao ograničenje brzine, u jednom trenutku primijetio sam vozilo koje mi ide ususret. Prešlo je skroz na moju stranu. Kako moja traka nije više bila slobodna, htio sam da se malo pomjerim kako bi on prošao pored bankine, ali se desio sudar. Držao sam volan, pogledao porodicu i upitao je li sve uredu. Osjećamo bolove u grudima, ja i moj sin smo dobro, a supruga je trenutno na pregledu - kazao nam je Sorejević.

Nema tragova alkohola

- Na mjestu nesreće vidi se da je Golf prešao u lijevu saobraćajnu traku. Urađeno je alkotestiranje bez pozitivnih rezultata. Putnici iz drugog vozila daju izjave istražiteljima, a vozila će biti upućena na vještačenje. Nakon toga ćemo imati preciznije informacije o uzrocima nesreće – kazao nam je policijski komesar BPK Goražde Ešef Hurić, koji je odmah po dojavi iz Operativnog centra MUP-a s istražiteljima izašao na lice mjesta.

(Dnevni Avaz)
Category: Goražde | Views: 771 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus