Main » 2013 » April » 10 » Ministar odbrane BiH, Zekerijah Osmić posjetio Goražde
16:44
Ministar odbrane BiH, Zekerijah Osmić posjetio Goražde

Povodom obilježavanja 21. godišnjice formiranja Armije RBiH i 8. godišnjice formiranja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH, delegacija Ministarstva odbrane BiH na čelu sa ministrom Zekerijahom Osmićem boravila je u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde. Nakon što je posjetio pripadnike 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH u kasarni Kosova, ministar Zekerijah Osmić prisustvovao je sastanku u Općini Goražde gdje se sastao sa načelnikom mr. Muhamedom Ramovićem  i njegovim saradnicima. Osim pomenutih, sastanku su također prisustvovali i premijer Vlade BPK-a Emir Frašto, ministar za boračka pitanja BPK-a Zijad Briga i predsjedavajući Skupštine BPK-a Suad Došlo.

Na sastanku se razgovaralo o neperspektivnoj vojnoj imovini na području općine Goražde, o sudbini pripadnika OS BiH koji se demobilišu, a nemaju pravo na penziju kao i nizu drugih tema. ''Raduje me posjeta našeg Ministra odbrane i danas smo ovdje razgovarali o nekoliko veoma bitnih tema od kojih bi posebno izdvojio pitanje sudbine svih onih vojnika koji su demobilisani, a nemaju pravo na penziju, te o eventualnim načinima kako njima pomoći jer uistinu veliki je broj takvih osoba upravo sa područja općine Goražde. Predložio sam da primanje novih vojnika bude u jednakom omjeru, znači da bude proporcionalno sa onim koliko ih se demobiliše. Posebno me raduje što je Ministar istakao da će svi neperspektivni vojni objekti sa područja naše Općine biti na raspolaganju i da Općina Goražde može uredno aplicirati za dobijanje istih. Radi se o dvije lokacije i mi ćemo uredno uputiti zahtjev. Jako smo zainteresovani iz razloga što želimo da na ovim lokacijama sutra budu neki pogoni jer na taj način pomažemo razvoj Goražda i omogućavamo novim ulagačima odnosno firmama razvoj na ovom području.'' -  naglasio je načelnik mr. Muhamed Ramović.

Nakon sastanka u Općini Goražde, u sklopu protokola, pomenuta Delegacija posjetila je firmu ''Ginex'', položila cvijeće na spomen obilježju ''Goražde – grad heroj svojim braniocima'' te održala sastanak sa premijerom Emirom Fraštom i ministrima u Vladi BPK-a Goražde.

(gorazde.ba)
Category: Goražde | Views: 249 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus