Main » 2013 » December » 12 » Mladi Goraždani spremili paketiće za 200 mališana!
22:57
Mladi Goraždani spremili paketiće za 200 mališana!

S ciljem da mališanima uljepšaju novogodišnje praznike, grupa mladih Goraždana pokrenula je akciju prikupljanja slatkiša, igračaka i drugih proizvoda. U trgovinama u gradu građanima je omogućeno da daruju artikle koji će se naći u novogodišnjim paketićima za djecu socijalno ugroženih porodica.

Ovo radimo zato što pamtimo svoju radost kada smo dobijali paketiće. Ideja je nastala iz želje neformalne grupe mladih volontera da učine dobro djelo, ali i da u novu godinu krenu praćeni osmjesima djece koja možda ne bi dobila novogodišnji poklon. Akcija je počela spontano i dokaz je jedinstva građana Goražda koji su bezrezervno podržali projekat i ponudili svoju pomoć, darujući slatkiše, nešto drugo što smatraju prikladnim ili sami naprave paketić. Zahvalnost dugujemo i trgovačkim društvima koja su nam dopustila da u njihove objekte postavimo pakete u kojima se sakupljaju slatkiši ili bilo šta drugo što građani smatraju prikladnim sadržajem novogodišnjeg paketića – kazao nam je Armin Čavrk, jedan od inicijatora akcije.
 
 
Cilj je prikupiti dovoljno artikala za 200 učenika od prvog do petog razreda osnovne škole, jer toliko njih u BPK Goražde živi ispod granice siromaštva. Zavisno od rezultata akcije dobna granica mogla bi biti smanjena, a podjela paketića planirana je za 27. decembar, posljednji dan škole prije zimskog raspusta.

(senzacija.ba)
Category: Goražde | Views: 255 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus