Main » 2014 » June » 17 » Muhamed Ramović na čelu Kantonalnog odbora
00:08
Muhamed Ramović na čelu Kantonalnog odbora

Muhamed Ramović, aktuelni načelnik Općine Goražde, izabran je za predsjednika Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost BPK Goražde. Jednoglasnom odlukom za potpredsjednike su izabrani Muamer Omanović, Mediha Oković i Muamer Stovrag.
 
Ovo je istaknuto na konferenciji za novinare SBB Goražde sa koje je poručeno da je ova stranka okončala izbore svih mjesnih, općinskih i kantonalnog odbora, te da spremno dočekuje oktobarske izbore. Za predsjednika Općinskog odbora SBB Goražde tako je izabran Nihad Ćulov, a potpredsjednike Šefik Bukalo, Elvedina Herak i Erna Uglješa.
 
U Općini Foča u FBiH predsjednik je Nihad Gabela, a njegov zamjenik Šemso Muslić, dok će dužnost predsjednika OO SBB Pale u FBiH obavljati Vahid Sipović. Forum mladih SBB BPK vodit će Harun Čustović, sa potpredsjednicima Ernom Uglješom, Ernom Dardagan i Arminom Halilovićem.

Na čelu Foruma žena je Melika Rašidović, a njene zamjenice bit će Elvedina Herak i Elvira Tutić Pršeš.
 
– Uvjereni smo da će novo rukovodstvo imati dovoljno hrabrosti, znanja i umijeća da odgovori svim narednim izazovima, svoj rad usmjeri ka privrednom jačanju i spurotstavi se svim preprekama razvoju i prosperitetu ovog područja, podrži mladost i ponudi program za njihovo obrazovanje i zapošljavanje, te tako stvori bolju budućnost za sve one koji odlučiše da im dom bude na obalama Drine – istaknuto je na konferenciji za novinare.

(Avaz)

Category: Goražde | Views: 362 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus