Main » 2011 » June » 17 » MUP BPK Goražde: Maloljetni huligani kamenovali vozila
22:51
MUP BPK Goražde: Maloljetni huligani kamenovali vozila

Motivi nisu bili nacionalne prirode jer nisu znali ko se nalazi u vozilima, kaže Ešref Hurić, policijski komesar BPK
Radnici Uprave policije MUP-a BPK Goražde za samo četiri dana rasvijetlili su pozadinu napada na nekoliko vozila, među kojima je i autobus "Čajniče-transa" s djecom iz Osnovne škole "Jovan Dučić", te identificirali počinitelje protiv kojih će biti podnesene krivične prijave. Riječ je o trojici mlađih maloljetnika, 15-godišnjaku i dvojici 16-godišnjaka, čija će optužnica biti kompletirana u narednih nekoliko dana. 

- Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su maloljetnici iz Goražda gađali više vozila u pokretu, a na dva je nastupila materijalna šteta. Motivi nisu bili nacionalne prirode jer počinioci nisu vidjeli niti znali ko se nalazi u vozilima u pokretu. Nakon završene kriminalističke obrade protiv počinitelja Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu oštećenje tuđe stvari - kazao je na jučerašnjoj, novoj konferenciji za novinare policijski komesar BPK Ešef Hurić. 

Zamjenik komandira PS Goražde Sanin Rašidović kazao je da, prema zakonskim propisima, javnosti ne mogu biti saopćeni ni inicijali maloljetnika te da su oni saslušani u prisustvu roditelja. 

- Bitno je naglasiti da ovaj događaj nema nikakvu nacionalnu pozadinu jer smo tokom same kriminalističke obrade utvrdili da je gađano desetak vozila i nekoliko stambenih objekata u blizini - istakao je Rašidović. Postupak protiv trojice mladih huligana vodit će sudija za maloljetnike.

(Dnevni Avaz)
Views: 392 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus