Main » 2014 » Februar » 26 » Na Skupštini BPK predloženo ukidanje "bijelog hljeba"
13:47
Na Skupštini BPK predloženo ukidanje "bijelog hljeba"

U 10.10 sati počela je sjednica Skupštine BPK Goražde na čijem dnevnom redu će se naći i zahtjevi Plenuma građana Goražda i boračkih udruženja. 

Sjednicu ispred zgrade kantonalnih institucija prati nekoliko desetina građana čiji su predstavnici prisutni na sjednici. Članovi Plenuma organizirali su skup u tišini pod motom "Dok vi radite u interesu gradjana mi ćemo šutiti". 

Među okupljenima je i jedan broj demobilisanih boraca. Kazali su nam da spadaju u najugroženiju kategoriju stanovništva i od vlasti očekuju vraćanje mjesečnih naknada do  njihovog zapošljavanja.
 
U okviru rasprave o zahtjevima boračkih udruženja, plenuma, neformalnih grupa građana i pojedinaca, premijer BPK Emir Frašto (SDP) u ime vlade je predložio smanjenje plaća izabranih zvaničnika i poslanika za 10 posto, ukidanje "bijelog hljeba", kao i naknada za rad u komisijama svim članovima koji su stalno zaposleni.
 
Vlada predlaže i zaključak kojim bi se od Agencije za privatizaciju BPK zatražilo dostavljanje svih privatizacijskih ugovora od 01.01.1996. do 31.12.2012. godine. U toku je obraćanje predstavnika Koordinacije boračkih udruženja BPK.


(Avaz)
Category: Goražde | Views: 209 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus