Main » 2014 » Juli » 20 » Načelnik Općine Goražde posjetio fudbalere Goražda na Tjentištu
15:45
Načelnik Općine Goražde posjetio fudbalere Goražda na Tjentištu

Nakon što su u prethodnoj sezoni u Drugoj ligi Federacije BiH - Centar osvojili prvu poziciju i tako se plasirali u viši rang takmičenja fudbaleri Goražda od četvrtka borave na Tjentištu, gdje će odraditi pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH.

Tim povodom načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović danas je posjetio fudbalere Goražda na Tjentištu kako bi im dao podršku i uručio im skromne poklone a također je prisustvovao prijateljskoj utakmici koju su danas odigrali sa FK Sutjeska.

'' Na Tjentištu se nalazimo od četvrtka, moram reći da su uslovi odlični i da je tu sve što je potrebno jednoj fudbalskoj ekipi za dobre pripreme. Danas smo imali utakmicu sa Sutjeskom a prije ovoga smo također odigrali dvije pripremne utakmice protiv Željezničara i Olimpika i moram reći da smo protiv Olimpika zaista odigrali jednu dobru utakmicu i momci su pokazali da se na njih može računati i da u ovoj sezoni možemo napraviti dobar rezultat. Imaćemo još dvije pripremne utakmice u okviru memorijalnog turnira u Župči što će biti dovoljno da nam pokaže gdje smo u ovom momentu.'' – istakao je trener FK Goražde, Sead Gabela.

Rezultat na kraju utakmice glasio je 3:0 za Goražde, a golove su postigli Isaković, Gagula i Radović. Izabranici Seada Gabele u današnjem susretu nadigrali su Sutjesku u svim segmentima igre, te pokazali da će naredne sezone igrati važnu ulogu u Prvoj ligi Federacije BiH.

(gorazde.ba)

 

Category: Sport | Views: 239 | Added by: gorazde
comments powered by Disqus